Общината тегли кредит от 10 млн.лв. за дофинансиране на проекти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:41 / 08.10.2012
2351
Кредит от 10 млн.лв. има намерение да изтегли Община Пловдив, разказа пред репортер на Plovdiv24.bg кметът Иван Тотев. Финансовата инжекция е по фонд "Флаг", създаден на основание разпореждане на Министерския съвет на Република България от 7 март 2007 г. 

Мисията на фонда е да подкрепи усилията на българските общини и общински дружества в процеса на подготовката и успешното изпълнение на проекти по Оперативните програми, които са насочени към модернизиране и разширяване на общинската инфраструктура и към създаване на устойчиви и модерни местни общности.

Лихвата е ниска, а 70% от кредита се погасява от държавата, разясни изгодното предложение градоначалникът. "На пракитка Община Пловдив ще плаща само 1.2 % лихва", уточни още той.

С кредита ще се дофинансират три проекта за града: Транспортния проектЗелена градска среда и изграждането на лъчетерапевтичен комплекс в Онкодиспансера.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
МВР министърът: Какво има да се коментира? Не виждате ли останкит...
Пловдив е един от най-големите доставчици на хранителни стоки
Вижте как осъмна лобното място на Кристиан и Теодора на бул. "Рус...
Любимци на публиката идват в Пловдив
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).