Общината си прибра парите за новата детска градина в "Южен", отидоха и тези за бул. "Македония"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
14:07 / 03.10.2018
11464
588 000 лева, предвидени за изграждането на нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски", вече не са в бюджета на район "Южен", научи Plovdiv24.bg. Средствата се прехвърлят към бюджета на голяма Община след предложение, направено на микрофон от главния финансист на общината Виктория Чавдарова още на първата общинска сесия от новия политически сезон. Със същото решение 600 000 лева се отнемат от плана за изграждане и продължение на бул. "Македония" и всичко това за сметка на увеличение на перото за отчуждаване и придобиване на имоти за улична мрежа. 

"В края на септември уведомиха администрацията ни, че парите за новата детска градина са прехвърлени към бюджета на община Пловдив", коментира кметът на район "Южен" Борислав Инчев. С това проектът преминава в ръцете на Общината. "Дано тази градина не бъде пожертвана, ако видим такива действия - няма да останем безразлични", категоричен бе той.

"И парите за продължението на "Македония" са взети и прехвърлени към друго перо. В същото време започна да се говори за ремонта на ул. "Кукуш". В момента сякаш се търси отдушник от гледна точка пробива под гарата и Бетонния мост."

А за ул. "Даме Груев", по която - според изказване на кмета Иван Тотев, догодина ще може да се работи, то Инчев сподели, че откакто е повдигнат въпроса за нуждата от ремонт до 2018-та година, нищо не е направено.

"По действащия регулационен план там е планирано разширение", поясни той. По думите му най-разумно би било първо да се работи в сегашните габарити по сега съществуващото платно (като задължително се предвидят места за паркиране), а едва следващият етап да бъде обследване възможността за разширение.

"Общината има договор с проектант от няколко седмици. Ако проектът е готов, това ще е добре и тогава няма да питам, защо през годините не е свършена работата. Ако обаче няма изготвен проект, нека хората не бъдат вкарвани в напразни надежди", заяви още районният кмет.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).