ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината сама чисти бреговете на Марица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 10.01.2011Коментари (7)3652
© Plovdiv24.bg
"Огромният проблем на Пловдив е река Марица", каза на днешната пресконференция на Общината Славчо Атанасов. Кметът оприличи като грешно решението на Емел Етем за това, че общините, през които минават реки трябва сами да финансират поддръжката им, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

При сделката на Община Пловдив с Правителството за софийския боклук на първо място е записано почистването на коритото на р. Марица. Обещаните средства са около 4 млн. лв. "Тъй като смятам, че парите от софийските бали няма да дойдат, от днес давам двумесечен срок на "Паркове и градини" да почистят бреговете на р. Марица", допълни кметът. 

Работниците ще бъдат разделени на две бригади: първата ще изрязва клоните на дърветата от едната страна на брега, а втората от другата. Това обаче е частично решение на проблема. Община Пловдив няма достатъчно средства да изкорени дърветата и да почисти островите. Поради тази причина ОП "Паркове и градини" само ще режат дърветата и то само по бреговете на реката с електрически триони.

Изчистената дървесина ще отиде в две направления. Ще се вкарат в действие двете от новите английски дробилки за клони с дебелина до 15 см, а по-дебелата дървесина ще се раздаде безплатно на социално слаби граждани.

"Разбира се, че "Тракия РМ" могат да ни съдят за това мое решение сами да почистим поне брега на реката. Но аз като кмет не мога да оставя коритото на р. Марица в това състояние. Затова с риск да отидем на съд, започваме почистването на двата бряга на реката", допълни още кметът на Пловдив.

Славчо Атанасов каза още, че ако случайно дойдат парите от софийския боклук, "Тракия РМ" влизат и започват да чистят коритото на реката, както е по договора, сключен с тях като ще се анексират клаузите по въпросния договор. Сумата, която ще струва на Общината изрязването на дърветата по двата бряга на реката все още се изчислява.



(C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 36
22.02.2016 »
29.12.2014 »
03.06.2011 »
05.05.2011 »
05.05.2011 »
04.05.2011 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това може да се прави всяка година, можеше да се направи много по-рано. И не е вярно, че общината няма ресурси сама да изчисти реката. "Паркове и градини", "Чистота" и временно наети могат да се справят, вместо да се дават милиони на някаво ЕООД. Само че, няма да има комисионни, нали?!
0
 
 
Вижте на какво прилича Марица, преди да благодарите на нашия безумно глупав и некадърен кмет. По закон всеки град или село в България само трябва да се грижи за реките на негова територия. Добър или лош, такъв е законът и всички, дори Главчо Атанасов, трябва да се съобразяват с него. На нашия тъп кмет му трябваха цели три години и половина, за да стигне до простичкия извод, че общината ПОСТОЯННО трябва да се грижи за реката, а не КАМПАНИЙНО - един път на 10 години. Лично аз съм писал по тази тема поне 50 пъти в този форум и винаги съм твърдял това, което пиша сега. Ще видите, че служителите на "Паркове и градини" 100 пъти по-евтино и 50 пъти по-бързо ще свършат работата от фирмата на първокласния крадец Чичо Митко, станал милионер с политическа корупция. Понеже зам-кмета Долев се кълнеше, че щял да докаже на всеки, че почистването на Марица струва 4 милиона лева, аз съм готов публично с посредничеството на https://www.plovdiv24.bg/novini да го оборя и твърдя, че за не повече от 1 милион лева може да се закупи специализирана техника и да се почисти реката от Пазарджик до Свиленград.
на 10.01.2011 г.
+6
 
 
Дайте на циганите да изрежат дърветата безплатно но под контрол за качествена работа а общината само да извади корените с техника и резултата според мен ще е в пъти по евтин
+8
 
 
Частично, но все пак решение, дано да стане.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: