Общината с имот за 3,5 млн. на Бяло море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:17 / 15.04.2008
2968
Почивна станция на Бяло море вдига пловдивската община за 3,5 млн. лева. Зам.-кметът по социалната политика Красимир Ангелов лично движи сделката около закупуването на 15 декара на първа линия край Ксанти. Теренът ще бъде застроен с луксозни бунгала и в него ще отдъхват на смяна по 150-200 души. Преди две седмици Ангелов и протоколът на общината Васил Иванов са били в Гърция, за да преговарят за имота. „Идеята за почивна станция на Бяло море е блестяща", каза вчера Красимир Ангелов. Той потвърди, че от няколко месеца преговарял с гръцки кметове, агенции за недвижими имоти и адвокати. В момента убеждавал съветници от опозицията да подкрепят идеята. Не само служители щели да се възползват от услугите на бъдещата почивна бази. „Ще пращаме социално слаби пловдивчани и деца", каза зам.-кметът. Според него общинският съвет трябва да вземе решение до юни, защото цените на имотите в южната ни съседка растели. Той не изключва и публично-частно партньорство.

„Ето още един пример, че никой не е седнал с нас като коалиционни партньори да разговаря по този въпрос", заяви председателят на общинския съвет и лидер на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев. Той твърди, че имотът на Бяло море не е най-важният проблем, който трябва да решава общината. „Има ред други - като дупките, инфраструктурата, екологията", посочи Кюмюрджиев. Според него това трябва да е последната грижа на общината.

Източник: в. "24 часа - Пловдив"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин за автобус на градския транспорт: Имах чувството, че...
Възрастна жена просълзи пловдивчани
Развръзка с пазара в пловдивския квартал "Столипиново"
Важно за пътуващите с влак от и за Пловдив
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).