Общината с 28 акта за административни нарушения, след инспекция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:39 / 29.08.2011
4251
След извършена финансова инспекция в Община Пловдив са съставени 28 Акта за установяване на административно нарушение (АУАН), сочи доклад. 19 от тях са срещу кмета Славчо Атанасов, пет от документите са срещу председатели и членове на комисии, три акта - срещу Петко Атанасов, бивш заместник-кмет на общината, един акт срещу заместник-кмета Александър Долев. Срещу бившия кмет Иван Чомаков има два акта, съставени и връчени при предишна финансова инспекция.

Актовете засягат важни инфраструктурни обекти за Пловдив. Те са за реконструкцията на булевард "Руски", ремонта и реконструкцията на Синдикалния дом, реконструкцията на бул. "България", ремонта на бул. "България в участъка - бул. "Васил Априлов" до ул. "Победа" и други.

От бюджета на Община Пловдив за реконструкцията на бул. "Руски" фактически предстои да бъдат актувани и платени 3 805 952 лв. вместо договорените 1 452 000 лв. с ДДС. Към датата на проверките на вещото лице, обектът е в експлоатация и има изпълнени строително-монтажни работи на стойност, значително надвишаваща първоначалната цена за обекта, са констатирали проверяващите.

При проверка на изпълнението на същия договор с Консорциум "Инжстрой - Драгиев и Ко" гр. Пловдив се установи причинена вреда на Община Пловдив на стойност 121 824 лв. Вредата е причинена вследствие на неизвършени строително-монтажни работи и строително-монтажни работи, изплатени по цени, по-високи от договорените. Съставен е акт за начет.

Вижте пълния текст на доклада!

Виж коментарите (10)

Още по темата (2):
29.08.2011 Кметът: До момента са ме проверявали 183 пъти, нямам сериозно нарушение
29.08.2011 Вижте доклада от финансовата инспекция на Общината, завършила с 28 акта
Още новини от Новини от Пловдив:
24 май е, честит празник!
Опасната тенденция продължава: Смъртоносно и по диагонал
Кметът на "Южен" с апел към жителите на района
Той се завърна: Нагъл шофьор отново паркира в абсолютно нарушение...
Кандидатите на ГЕРБ в Пловдив: Транспортът трябва да е национален...
Пловдивски бизнесмен към шефа на полицията: Ще изляза на протест ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).