ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Общината: ВиК се опитва да ни вкара в параграф 22
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 07.04.2010Коментари (7)2277
©
По повод на изказването на управителя на ВиК - Пловдив Валентин Василев, че е невъзможно дружеството да съгласува програмата си към намеренията на Община Пловдив за ремонта на малките улички в града, директорът на дирекция "Строителство" Тошо Пашов коментира следното:

В заема е взета под внимание подобна ситуация и под перото „непредвидени разходи" ще се отпуснат пет процента от общата сума на заема или 670 000 евро, с които общината ще извърши цялостните ремонти на подземната и ВиК инфраструктура там, където ВиК - Пловдив няма средства да го направи. След такъв ремонт общината става собственик на съоръженията, а дружеството ще бъде само оператор, обясни Тошо Пашов. Освен това ще има икономисани средства от извършването на процедурите, които също ще се насочат към такива ремонти. В заема са предвидени и пари за проектиране на точно такива ремонтни дейности, допълни още Пашов.

В момента общината прави цялостен анализ, в който ще бъде включена информацията от всички и

© Plovdiv24.bg
Кликнете ТУК, за да видите картата с предвидените за реконструкция улици в детайли (картата е изготвена от община Пловдив)
нвеститори, които могат да извършват ремонти по уличните платна, за да има пълна яснота къде, кога и как ще се ремонтира, за да се съгласува програмата по дейностите. Не можем да чакаме ВиК да намери пари за подмяна на инфраструктурата, а хората години наред да си трошат колите по дупките, коментира Пашов.

Съгласуването между всички инвеститори и напълно възможно, но в момента от ВиК се опитват да забъркат някакъв параграф 22, в който не трябва да попадаме, каза още той.

 


Още по темата: общо новини по темата: 91
29.08.2011 »
11.02.2011 »
10.02.2011 »
23.10.2010 »
10.08.2010 »
19.07.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Общината сама се вкара в Параграф 22, тя инвестира последните пари на нашия град там, където има най-малко нужда. Противно на всякаква икономическа логика и здрав разум общината ще преасфалтира редица малки улички, от които поне една трета са в отлично състояние. В същото време Община Пловдив кърпи основните булеварди, благодарение на които функционира целия град, с бетонни блокчета. (Между другото малките улички и в Западна Европа и в съседна Турция ги правят с малки бетонни павета, а не с асфалт.) Със същите бетонни блокчета спокойно могат да се ремонтират всички малки улички в лошо състояние. В същото време ВиК ремонтира магистралните си водопроводи, а Ситигаз изгражда основната си газопреносна мрежа по основните улици. Те действат икономически целесъобразно - най-напред се правят важните неща, а едва по-късно по-маловажните. Всичко това не е аргумент за нашия малоумен кмет - той си гледа неговите краткосрочни цели. Всички приказки, че щели да инвестират в канализация и водоснабдяващи тръби, там където ВиК не можела, са поредните плитки лъжи. А между нас казано е просто безумие да се прави скъп ремонт без да се положат кухи тръби за кабели и други бъдещи комуникации, тръби за прави и обратни води за бъдещи кооперации, както и всички други подземни комуникации. В Район източен при ремонти, възложени от местната администрация, на всеки 60 метра под улицата полагаха кухи тръби, за да не я разкопава някой интернет-доставчик или кабеларка за щяло и нещяло. Въобще много хубав би бил този заем, ако инвестицията беше целесъобразна, общината имаше начин да опази собствеността си, а възложителят - способен да управлява такъв проект. Общинските "специалисти" доказват пълна некомпетентност и с едно друго тяхно налудничаво намерение - от едната глупост на царяща пълна анархия при разкопаването на улици в момента, те скачат в друга гигантска глупост - с пет годишната забрана за разкопаване на малките улици ще нанесат тежък удар върху предприемачеката активност в града.
0
 
 
За какъв ВВ§22 става въпрос? Аман от неграмотни , пък ако ще и "инджинери" да са. Аман от лъжи и шикалкавения. Така се объркаха , че не знаят какви ги говорят. 5% от 30 000 000 са 1 500 000 а не 670 000. Те това 670 000 няма как да се получи , като кратно от 30 000 000.Така , че от тук си направете сметките , на кого ще вярвате. А за това дали са "винаги готови за УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ВОДАТА!" , трябва да се отбележи , че това е заложено в доковора по предния заем с "Европейската банка" , по предните лотове. Така че не търсете под вола теле , защото тази банка не дава нищо даром. Но така е когато някой иска да се нагуши и не го интересува никой. До преди 2 години Пашов беше по-гербер от герберите , а сега лиже "совачовските" задници. Та 670 000лв са малко под4.5% от 15 000 000лв /толкова колкото навярно са решили наистина да вложат в Пловдивските улици/ Нека всеки сам за себе си реши , за какво иде реч и къде ще идат другите 15 000 000! Ето за такива амбиции говорят от ВиК.
+1
 
 
Не е уместно сега Общината да се оправдава и да се опитва да обвинява всички останали за собствените си грешки. За този заем се говори поне от една година и половина. Още в началото трябваше да се съгласува ремонтът на улиците с ЕВН, ВиК, ако щете относно газифициране и др. подобни. Да се мисли за това в последния момент за мен е абсурдно. Правя си изводи, че по-важното е да се вземе заема, а не дали улиците ще бъдат направени добре.
-2
 
 
Ето, готово, много рев за нищо. Не, че ся няма да се намерят куп причини пак да се реве, ма той човек като търси нещо негативно, винаги ще си го намери.
+1
 
 
това е добре че ще сменят тръбите където ВиК не могат сега да се съгласуват ремонтите и със Сити газ и може ще свършат добре работата си която са започнали
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Закриване на общините "Родопи" и "Марица"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Европейски избори 2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: