Общината: Не само сме отговорили на протестиращите срещу подземния паркинг в Цар Симеоновата градина, но и в законовия срок

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
19:06 / 27.06.2013
4208
Само трима протестиращи дойдоха на срещата в Община Пловдив във връзка с изграждането на подземния паркинг в Цар Симеоновата градина, предаде репортер на Plovdiv24.bgТе са част от 5-та, които тази сутрин прекъснаха заседанието на ОбС и които самият кмет покани в кабинета си за изясняване на случая

"По време на срещата представителите на протестиращите не поставиха каквито и да било въпроси, свързани със строителството на съоръжението, дали то по някакъв начин застрашава околната среда, а през цялото време настояваха само да получат договора по проекта", разказа след приключване на срещата кметът Иван Тотев. Освен него, присъстваха зам.-кметът Димитър Кацарски, главният архитект Румен Русев и 11 общински съветници от Комисията по екология.

"Едно от нещата, за които протестиращите твърдяха в залата на ОбС е, че Община Пловдив не е отговорила в законовия срок на тяхното искане за информация по закона за достъп до обществена информация. След направена справка се оказа, че не само сме им отговорили, но и в съответния срок", разказа градоначалникът след срещата.  

По думите му и според документацията в Общината, на 4 юни от сдружение Граждански контрол и защита на животните са изпратили до Община Пловдив заявление за достъп за обществена информация, в което цитирам: "Искаме информация, съдържаща се в договора". Това заявление постъпва в комисия, която го разглежда и издава становище. Второто, което Гражданска инициатива искат е информация, съдържаща се в оценителна таблица, разясни още Тотев.

"На 21 юни Комисията изпраща отговор с препоръчано писмо, в който пише: Уточнете каква информация искате за договора и ви предоставяме точка 2 от вашето искане, т.е. таблицата. Получателят - г-н Георги Сербезов се е подписал, че го е получил, но не е дошъл в общината да си го вземе. 

Вчера, на 26 юни, получаваме ново искане от него, в което вече се казва: Искаме цялата информация по договора. След изминаване на 7-дневния срок, в който Комисията разглежда отново искането, взима решение дали да предостави исканата информация. Така че, след като този срок измине г-н Сербезов ще си получи исканата информация по договора", подробно разясни ситуацията градоначалникът.

По време на срещата представителите на протестиращите са се държали невъзпитано и недостойно, което е обидно спрямо общинска администрация, коментира още Тотев.

Самият репортер на Plovdiv24.bg стана свидетел на арогантното поведение на две от трите "дами".

Виж коментарите (5)

Още по темата (245):
24.04.2024 Любима атракция в центъра на Пловдив отново ще заработи
27.12.2023 Пловдивчанин: Не мога да повярвам колко е занемарено
24.09.2023 Опасност дебне на Пеещите фонтани в Пловдив
13.07.2023 Пеещите фонтани с музикално-светлинно шоу 6 вечери в седмицата
30.03.2023 Търси се фирма да поддържа Пеещите фонтани
26.02.2023 Майка от Пловдив изпадна в ужас от странна находка: Родители, пазете
децата!
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).