Общината: 6 милиона автомобила ежемесечно циркулират в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (5)
12:27 / 16.12.2021
4596
Проектът за Пробива на Водната палата е много сериозен. Това наистина е голямо предизвикателство за града, каза зам.-кметът Пламен Райчев във връзка с обвиненията, че са решени да го правят на всяка цена, предаде репортер на Plovdiv24.bg. “Наясно съм, че има много хора, които не одобряват това, но пък имаме непрекъснати жалби и за трафика в града. Имаме 6 млн. автомобила, които циркулират ежемесечно и могат да блокират Пловдив, ако не се прави нещо.

Пловдив се развива, виждате колко приходящи идват, имаме бурно развитие на града. Направили сме анализ на ситуацията. Наистина изпълнението на този проект за много кратко време ще се застъпи с изпълнението на строителството по бул. “Дунав", ще има дискомфорт, но ние нямаме никакво време, за да реализираме проект по проект, много неща във времето не са правени и сега е време, това е необходимо за Пловдив, за чистия въздух, за трафика, и за нашите деца", каза Пламен Райчев.

Той изброи и други сериозни предизвикателства, които предстоят, във връзка с изпълнението на бъдещи инфраструктурни проекти. Това са пробивът на Централна гара и проекта по “Околна среда" за реконструкция на бул. “Дунав", както и “Ал. Стамболийски", “Модър Царевец", “Хаджи Димитър". Това са проекти, които досега е трябвало да се изпълнят, смята Райчев, но очевидно е, че сега им е дошло времето.

За изпълнението на проекта “Гладно поле", Райчев поясни, че се стремят да отворят движението за празниците. По повод обвиненията, че строителството е започнато наведнъж, а е можело да се извършва постепенно, той отговори, че не е почнато наведнъж, притиснати са били от сроковете. “Кажете ми как да стане така, че да се прави нещо и да се влезе в срока на изпълнение на оперативната програма? Другият вариант е нищо да не правим и да няма проблеми", добави зам.- кметът.

Той информира още, че общината има пълната готовност да започне и проекта за Небет тепе.


Виж коментарите (5)

Още по темата (264):
13.07.2023 Разправия за пари заради глобата за пробива при Водната палата
11.07.2023 Слави Георгиев: Липсата на планиране, спазване на срокове и необмислени постъпки доведе до санкция, която ще плащат пловдивчани
07.07.2023 Деведжиева: С толкова безпомощно управление Пловдив се сблъсква за първи
път
06.07.2023 1 млн. лева на вятъра заради приумицата на Общината за пробив при Водната палата
05.07.2023 Глобиха община Пловдив заради пробива при Водната палата
23.05.2023 Община Пловдив плаща 700 000 лв. за нереализирания пробив при Водната
палата
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).