ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Община, полиция и прокуратура заедно бранят реда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:59 / 18.12.2009Коментари (2)2420
© Plovdiv24.bg
Тази сутрин жител от бул. "Христо Ботев" припираше пред общината с благодарности, че така наречената "Алея на любовта" е разчистена от градските проститутки.

"Стана със съвместните усилия на гражданите, районното кметство, общината, полицията и прокуратурата", констатира заместник-кметът по реда и сигурността Руси Панчев, който заедно с районния прокурор Димитър Ангелов и директора на ОДМВР Тодор Чонов подписа споразумение за подобряване на съвместната дейност между трите институции през 2010 г., предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Общественият ред, сигурността на гражданите и създаване на ефикасна организация на транспортния трафик са основните ни приоритети. Трудно е, но сме планирали конкретни дейности, с които да постигнем резултати", подчерта Панчев.

Тодор Чонов призна, че криминогенната обстановка е тежка. 4565 престъпления са извършени в Пловдив от началото на годината, което е 57 на сто от регистрираните в цялата област. Статистическите данни сочат ръст с 12% спрямо миналата година.

"Под процент са тежките престъпления - умишлени убийства, изнасилвания, тежки грабежи и блудства. Повече от тях успяваме да разкрием. Бедата е големият брой на така наречените битови престъпления. Именно те засягат най-много хора, имат висока социална и икономическа цена за жертвите, от тях зависи и оценъчното отношение към институциите", отбеляза полицейският началник.

Институциите разчитат на непримиримостта на гражданите. Именно тя ги е задействала по въпроса с "Алеята". "Не ни оставяха на мира, бяха почнали да ограждат домовете си с телени мрежи. Това ни вдигна на крак. Като обединихме усилия, нещата започнаха да стават. Сега е направено осветлението, почистено е, храстите са подрязани, нови кошчета за отпадъци има. Мястото е под контрол", разказа Панчев.

Според районния прокурор Ангелов е нужна координация между всички около 60 контролни органа на територията на Пловдив, каквато засега липсвала. За пример посочи забранения добив на инертни материали на няколко места около града. "Басейнова дирекция" съставяла многократно актове без ефект, докато прокуратурата може да пресече процеса, предприемайки наказателни действия.

"Дори в случая с прословутите ТИР-ове скоро на "Вапцаров" се оказа, че само една институция е безсилна да реши проблема, а е нужно взаимодействие. Решили сме как да действаме в бъдеще при подобни аварийни ситуации, без да си прехвърляме един на друг отговорностите", подчерта шефът на "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров.



(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С досегашната си деиност доказвахте,че от вас няма никаква полза.Сега се силите,ама пак ще сте същите посерковци,маи.Дано да не съм прав.
+2
 
 
що несе разходите по ресторанти и други такива заведения да видите тези на снимката с какви хора се срещат..... НЯМА ДЪРЖАВА
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: