Община Пловдив плаща санкция от 900 000 лева

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
10:57 / 07.12.2021
3407
С 31  гласа "за“, 10 - "въздържал се“  и  7 - "против“  пловдивските старейшини гласуваха предложението на кмета Здравко Димитров да се отпуснат близо 1 млн. лв. от бюджета на града, с които да се покрие финансовата корекция, наложена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по т.н.. Транспортен проект на града.

Община Пловдив беше санкционирана в края на месец септември заради електронно-билетната система, която не работи, като част от този проект. Общината обжалва санкцията, но съдебното дело не я спира и Управляващият орган на Оперативната програма "Региони в растеж“ чрез НАП изтегли глобата от бюджета на Пловдив на 25 ноември. Сега се предлага парите за глобата да бъдат осигурени от част от предвидените средства за ремонт на ул. "Даме Груев".

Дискусията по точката бе разгорещена. Общински съветници припомниха предисторията на "този злополучен транспортен проект“, като атакуваха общината, че е "спала през цялото време“ и не е депозирала претенция към изпълнителя чрез съда.  6 години по-късно общинските съветници са изправени пред казус, по който нямат полезен ход. 

Някои от съветниците попитаха кмета Здравко Димитров защо не е направил ревизия на предишната власт така, както е обещал на пловдивчани. Други прогнозираха, че това няма да е последната санкция за неизпълнението на транспортния проект, като посочиха, че това именно е прякото отражение на корупцията в общината. 

Съветници призоваха да не се "вадят скелети от гардероба", а да се покажат лошите модели на управление и те да не се допускат в бъдеще. "Да, ние няма да вадим скелети, те виновните са си живи и здрави в гардероба, но ако по този проект няма осъден, то тогава България трябва да е на остров Тамбукту“, каза общинският съветник от БСП Николай Радев. И добави, че те ще продължат да говорят за този проект.

Въпреки разгорещената дискусия дебатите бяха прекратени и точката, макар и с рехаво мнозинство, бе гласувана.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1005):
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
20.04.2024 Пловдивчанин: Харчите ли си спокойно парите?
14.04.2024 Важна промяна: Отпадат последните курсове в разписанието на някои автобуси в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).