ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Обозначиха много опасна пешеходна пътека след сигнал на Plovdiv24.bg
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:45 / 20.07.2013Коментари (11)9094
© Plovdiv24.bg
Сигнал за опасна пешеходна пътека се получи в редакцията на Plovdiv24.bg. Ето за какво става въпрос:

Здравейте! Пиша Ви, защото бях провокиран от публикацията за загинал човек на пешеходна пътека на "Васил Априлов".
Става въпрос за пешеходната пътека на бул. "Найчо Цанов", която е до кръстовището с ул. ''Антон Папазов". Там, на тази въпросна пешеходна пътека загинаха 2 човека в периода на 1 или 2 години. В двата случая станах пряк свидетел на това, какво се случи там. Ето и статията към случаят за който ви бях писал https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vuzrastna-zhena-zagina-pri-zhestoka-katastrofa-v-Plovdiv-124339

Ето и втората от вас новина: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Avtomobil-blusna-zhena-na-peshehodna-puteka-i-izbyaga-295621 , за която също Ви бях писал. Общината щеше да прави нещо по въпроса, но... Има 2 спирки на градският транспорт(№4). Спирката, която е в посока Център-Тракия, ако е в пиков час, е почти невъзможно да се пресече... Средно шофьорите минават с над 60 км/ч през този участък, няма табели, които да сигнализират, че има пешеходна пътека, а пък маркировката е почти 100% изтъркана... 

Най-близката пешеходна пътека е на около 200 метра в обратна посока, която също не е много уважавана от шофьорите, защото дори и на нея ми е трудно да пресичам. Моля за Вашето съдействие да напомните и Вие, че вече 2 жертви са прекалено много и то на едно и също място... 

Смятам, че вече е време да се вземат някакви сериозни мерки по ограничаването на скороста по този път. Или поне да се сигнализира с огромни букви, че там има спирка на градски транспорт...

Поздрави!
Иво Янков

Репортер на сайта се свърза с шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев, който веднага разпореди да бъде направена проверка. Оказа се, че указващи знаци наистина липсват и още в петък - 19 юли, те бяха поставени на необходимите за това места.

От думите му стана ясно, че е възможен и друг изход - живущите в района да инициират подписка за поставяне на светофар, която да бъде входирана обсъдена в Общината.

"Проблемът обаче има две страни - не винаги е целесъобразно на всеки 50 метра да бъдат поставяни светофари. Всичко опира до културата и толерантността на водачите на МПС, а такава у нас за съжаление в повечето случаи липсва", обясни Янакиев, според когото недобросъвестни граждани постоянно крадат част от пътните знаци или ги зацапват с различни спрейове, което създава серизни предпоставки за пътнотранспортни произшествия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Поздравления г-н Янков! От кв.Съдийски всички които ходят пеша я ползват и наистина е много опасна.
0
 
 
Сега остава да вземат и да я ползват.:)
+2
 
 
Там трябва да се намери друго решение - подлез или надлез. Не е нормално по този широк булевард да се разхождат пешеходци.
+2
 
 
Аз не знаех, че там има зебра. Маркировка от години няма, знаци също. Как искате да се зачита като даже не я знаят шофьорите? Общината спи явно. Дано поне преди 15 Септември да се сетят и да освежат зебрите заради децата.
на 20.07.2013 г.
+9
 
 
Повдигане на пешеходните пътеки само може да дисциплинира джигитите макар да води до неудобство за съвестните.Маркировката не ограничава скоростта. Светофара се пренебрегва от пешеходци велосипедисти и шофьори тотално. Ако имате време застанете за десетина минути на пешеходният светофар между двете колела на панаира не в час пик(тогава не може да се пресече) и ще се нагледате на сума си нарушения.
+8
 
 
Благодаря Ви за оказаната помощ и съдействие!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: