ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Областният управител прие делегация от Украйна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:21 / 19.05.2015Коментари (1)1457
Делегация от представители на общинската администрация на Лвов, Украйна, посети вчера Областна администрация - Пловдив. 

Татяна Кабибракманова - началник на отдела за външни отношения и сътрудничество в община Лвов, Ирина Кулинич - директор на Департамента по икономическа политика в община Лвов, Петър Танев - консул в Посолството на България в Украйна, заедно с Маряна Имреорова - асистент на Почетния консул на Украйна в Пловдив се срещнаха с Областния управител на област Пловдив Розалин Петков, за да го запознаят с потенциала и възможностите на Лвов и Лвовска област и да обсъдят въпроси, касаещи предприемането на конкретни действия за реализиране на бъдещо двустранно сътрудничество. 

Представители на общинската администрация на град Лвов посещават Пловдив за първи път, но работата по установяване на контакти и очертаване на приоритети за съвместни инициативи, с цел бъдещо сътрудничество датира от близо 3 години. 

Време, през което заместник-кметът на община Лвов бе назначен за губернатор на Лвовска област, така както Розалин Петков също от заместник-кмет зае поста на Областен управител на област Пловдив. 

Освен активната работа на нашите посолства, започнатата кореспонденция от страна на Лвовската областна държавна администрация, вече са проведени и съответните предварителни разговори с ръководството на община Пловдив, защото огромното желание на Лвовската администрация е да бъдат подготвени два протокола за сътрудничество, които да бъдат подписани едновременно - на ниво областни администрации и отделно между двата града. 

Три са приоритетите, по които гостите от Лвов предлагат да се обединят общите усилия на двете страни - развитие на туризма и културния обмен, икономическото сътрудничество и сътрудничество в IT сектора. Направена бе аналогия между общите дадености на двата града - близост до летище, начало на изграждане на технологични паркове със съответната инфраструктура, силен сектор информационни технологии, близостта до известни и утвърдени зимни ски курорти и много други.

Подчертано бе, че със сигурност все още знаем твърде малко един за друг и едно такова бъдещо сътрудничество ще разшири възможностите за обмен, развитие и задълбочаване на връзките между нашите две страни и двете области - Лвов и Пловдив. За много украинци България - това е морето и инвестициите в недвижими имоти. 

Потенциалът за сътрудничество е голям, а предстоящите събития, свързани с "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" са един добър повод за активизиране на културен обмен и насърчаване на туризма.

В края на срещата гостите от Украйна подариха за спомен на Областния управител юбилейна сребърна монета, както и луксозен албум със забележителностите на град Лвов с пожелание да посети и види лично всички тези красиви места.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Нека да са по-чести нашите контакти! Народната дипломация винаги е носила ползи за разлика от държавната!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: