Областният управител обжалва решението за 30-милионния заем

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:17 / 11.11.2013
3618
Областният управител Венцислав Каймаканов обжалва решението на Административния съд за 30-милионния заем на Община Пловдив, а мотивът му е отказът на кмета Иван Тотев да му предостави проектите, за които ще се изразходи този заем. Това заяви пред репортер на Plovdiv24.bg Каймаканов.

"Ние искаме от Общината проектите, за които ще се използва този заем, тъй като тя е длъжна да ги покаже не само на нас, но и на всеки един гражданин, който се интересува от този заем. Според чл. 31, ал. 2 от закона за администрацията Общината е длъжна да ни представи тази информация. Аз се интересувам, защото имах идея да направим кръгла маса, на която да обсъдим проектите и да започне работа по тях", категоричен беше Каймаканов.

По думите на областния управител, комуникацията между него и Община Пловдив  никога не е липсвала, но към момента не получава отговор на въпроса кои са проектите, които ще се реализират с 30-милионния заем.

Припомняме, че наскоро Административният съд веднъж вече отхвърли обжалването на областния управител относно 30-милионния заем. Със заема ще се финансират важни за града ни инфраструктурни проекти като: основен ремонт на бул. "Руски" в участъка от кръстовището на Централна гара до бул. "Шести септември", основен ремонт и разширение на бул. "Коматевско шосе" в обхвата на Община Пловдив от ул. "Александър Стамболийски" до входа на кв. Коматево, реконструкция на бул. "Шести септември" в участъка от мост "Адата" до бул. "Цариградско шосе" в гр. Пловдив и изграждането на бул. "Северен" (Северна тангента) от мост "Адата" до бул. "Карловско шосе".

 


Виж коментарите (3)

Още по темата (83):
19.07.2018 Много важен човек посети Пловдив
18.12.2017 Пускат важни булеварди в Пловдив, разкопават други
10.12.2017 Пускат велоалея до "Цариградско шосе" през бул. "Шести септември"
15.11.2017 Мащабните пловдивски ремонти решават още един проблем
23.10.2017 Кметът обясни защо трафикът в Пловдив няма да се облекчи дори и след големите ремонти
30.09.2017 "Щрабаг" го закъса, търси строители за Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).