ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Оазис или новото гето на Пловдив? Преценете сами!
Автор: Васил Динев 17:26 / 14.06.2017Коментари (106)133246
Комплексите "Оазис" се утвърдиха през последните години като едни от най-продаваните в Пловдив - добро съотношение цена/качество. Но дали в действително е така? Дали зад лъскавата фасада не се крие нещо друго?

Plovdiv24.bg води от известно време свое разследване за комплексите "Оазис", с което ще ви запознаем в серия от публикации. Оказа се, че има доста обезпокоителни, меко казано, неща около комплексите и строителя им.

Нека започнем от качеството на живот в тези "оазиси" на съвременното строителство. В момента актуалните комплекси са "Оазис" 4 и 6, които се намират в "Кючук Париж", на границата с "Беломорски". За съжаление двата мастодонта, които се издигнаха в края на града и хвърлиха сянката си върху целия район "Южен", приличат повече на съвременни гета, отколкото на привлекателни комплекси, които отговарят на претенциозното си заглавие.

В двата комплекса, които на практика представляват един огромен такъв, има над 1200 апартамента. Двата са построени на сравнително малка площ, особено за огромния брой жилища в тях. Малка част от тези апартаменти са обитаеми, а районът вече прилича на истинско гето заради пръснатите стотици автомобили, паркирали кой от кой по-неправилно.

Какво ще стане, когато всички апартаменти се напълнят и там трябва да се "настанят" над 2000 автомобила?

Междусъседските спорове за паркиране, които вече са факт, ще станат ежедневие за живущите в тези "оазиси". Закупуването на паркомясто не гарантира... място за паркиране. Както ще се убедите от галерията ни, много от жителите паркират между паркинг скобите, заемайки по този начин поне две чужди места - междусъседските войни са гарантирани.

По-непретенциозните са се впуснали в газене с автомобила си на съседните трънки и храсталаци, които обграждат комплекса. Ако посетите вечер клаустрофобичното пространство, което има претенция за вътрешен двор на затворения комплекс, ще се убедите, че то вече е крайно недостатъчно дори за сега обитаващите го. Отделно на всяко свободно петънце там се покатерва автомобил без собствено паркомясто.

Качеството на строителството очевидно също не е на високо ниво. За това сочи бележката, оставена в един от входовете, за чиято неграмотност вече писахме. Тук няма да си говорим за правописа, вече му се обърна достатъчно внимание, а за съдържанието на бележката. Очевидно новодомците, едва нанесли се, вече имат проблеми в блоковете, за което говори наличието на фасадни течове.

Гетото, в което бавно, но сигурно се превръщат "Оазисите", е само един от проблемите около комплексите и строителя им.

Очаквайте още публикации в Plovdiv24.bg за всичко случващо се около "Оазис"-ите.



Още по темата: общо новини по темата: 24
24.12.2023 »
31.10.2023 »
10.08.2023 »
20.11.2022 »
16.07.2021 »
28.09.2020 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Знам, че повечето хора завиждат, знам, че не им се живее в на мама и тате панелното апартаментче, където живеят три поколения. Знам, че ги е страх да си боядисат кирливата пожълтяла тераса, защото тайно се надяват да получат безплатно саниране и плюят Бойко, че не им отпуска средства. Същото важи и за старичката дограма, дано да я сменят безплатно тая година, че Мидейката изнемогва в тоя панел, котките минават от апартамент в апартамент през фугите, хлебарките и мишките и те. За кенефа да не говорим, мозайката от предишния ремонт на чичо Пешо преди 30 год. се е нацъфкала и мухлясала, а малкото винтелаторче връща манджата на леля Пенка от три етажа отдолу. Карай, все пак се радват тия на ниските етажи, защото малкото асансьорче не работи от месеци. То пък по стълбите надолу трябва да гледаш графитите и изхвърлените радиатори и боклуците между етажите. Вънка пейките пък са превзети от третото поколение хора, "къде пак бе момче, не сме те виждали от два часа?". Всичко трябва да се знае. О, ами колата, еххх, пак е надраскана от Гошето от съседния блок, че пак съм му паркирал на "неговото място", ма ще си мълча, че ще ям бой. Другия път ще паркирам на по-долната улица за всеки случай. Вечерта се качваш пеша до 15 етаж и палиш свита цигара на прозореца, щото си си усвоил терасата за да може кухничката да стане маааалко по-голяма, то пък кофти, хола ти е чак през спалнята и кенефа - ще чуеш как мама и тате се бъхтят в спалнята, а баба си върши работата в кенефа, а ти си лягаш в хола, щото няма другаде къде. То пък там мирише на манджа, от която са яли преди малко всички. Ама преглъщаш всичко и "продължаваш напред", важното е, че не си в Оазиса, налЕ?
0
 
 
В наследствения панел на баба и дедо е най-хубаво, не ти трябват нито оазиси, нито корони, нито гербери ! Така и семействата се сплотяват повече, 3 поколения спокойно могат да живеят в 50 годишната "НЕселска" панелка на прабаба, санирана по Европроект. Пък така и остават пари за едно 10-15 годишно БМВ с АГУ и тунинг от Илиянци. С такива индивиди съм бил съсед за това го изтъквам с такава ирония. П.П. "Мнението на болшинството винаги е грешно, защото болшинството от хората са идиоти. - Едгар Алан По" Чак сега я разтълкувах тая мисъл...
0
 
 
Теб какво те бърка това ...всеки е свободен да ходи където си иска
0
 
 
Ми плюите бе, много ви се отдава на вас гражданите
+3
 
 
...оставете,че строителството,вероятно,ще е бая леш..,ами забележете 1200 ап....ти предстааашли си..:)..ние сме 54 и едвам се търпим ами 1200....тиху за къв кенеФ говорим...
+1
 
 
Такъв боклук е, че си водят децата на площадката, аристократите от панелите и люпят семки
-3
 
 
Тези, които завиждат, се в болни превръщат, те от завиждане своите нерви рушат; тези, които завиждат, се винаги мръщят дето успех е проправил към някого път.
-4
 
 
Аз съм Циганче обичам на Лаута бос да тичам.Манго Оазисите не са Лайнута не коментирай темата на ГРАЖДАНИТЕ.
-5
 
 
Ние които имаме по 3 апартамента в Оазисите сме си Супер доволни.А Бай Станчо(Парнаджията) се пука от яд че живее в стара Кочина и бълва ли бълва Помия за мойте имоти.Няма такъв Филм
+3
 
 
Оaзис = Мечтата на всеки селянин да е гражданин на всяка цена! Те за това си мечтаят от както са се родили да бъдат заврени г*з до г*з в 50 m2 кокошарници с най-голямата паплач и да си викат аз съм от града, ама престигнали с всичките си селски номера. Луда работа! Няма да се учудя ако почнат и селскостопански животни да отглеждат в УЖАСИСА!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: