ОУ "Васил Левски" стана член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
15:56 / 17.11.2015
6348
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Със съвместните усилия на директора на училището - госпожа Гергана Витева, на преподавателите по английски език, подкрепени от родителите, желаещи техните деца да получат високо ниво на подготовка на чужд език, и мотивирани ученици със засилен интерес към обучението по английски език стана възможен приемът на училището в Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Като член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България ОУ "Васил Левски" споделя ценностите и модела на работа в Асоциацията - дейно участие в инициативи и състезания, организирани в рамките на Асоциацията, отворени нови възможности за кандидатстване по различни проекти, привличане на външно финансиране, изпращане на групи за обмен на опит, получаване на информация за най-нови издания, участие в организирани специални промоции и събития, уъркшопове с едни от най-известните лектори в областта на методиката на преподаването на чужд език.

Работейки с модерни учебници, учениците от училището получават възможност да участват в Националното състезание по английски между учениците от Асоциацията - нейна запазена марка и най-желана проява с осигурени големи награди.

ОУ "Васил Левски" разбира, че е важно чуждоезиковите компетенции да се направят съизмерими в една валидна за цяла Европа скала. С помощта на Европейската езикова рамка - създадена по препоръка на Европейския съвет за културно сътрудничество - вече може по-лесно и диференцирано да се направи оценка на това, доколко ученикът се справя с различни ситуации.

Като член на Асоциацията училището ще може адекватно да подготви своите ученици за сертификатните изпити на Кеймбридж за малки ученици: YLE за деца от 7 до 12 години, както и KET и PET for Schools.

ОУ "Васил Левски" предоставя възможност на желаещите да докажат знанията си по английски език ученици от други училища да участват в организираните от училището изпити и състезания.


Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).