ОУ "Васил Левски" отбеляза 143 години от безсмъртието на Апостола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:10 / 19.02.2016
3314
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На днешния тържествен за всички българи ден учениците от ОУ "Васил Левски" - Пловдив, завършиха посветената на своя патрон седмица с тържествен рецитал пред барелефа на Левски в училището.

Четвъртокласниците и мажоретният състав на училището развълнуваха своите съученици и учители с музикално-артистична програма, изразявайки преклонението си пред личността и делото на Апостола.

Петокласници и седмокласници начело с директора на училището Гергана Витева участваха в поклонение пред паметника на Левски.

В предварително планираните изяви под надслов "С гордост носим името на Левски" настоящите възпитаници на ОУ "Васил Левски" изготвиха рисунки, табла, проекти; подготвиха рецитали; участваха активно във викторини и в състезанието "лъвски скок"; запознаха се с презентации, филми и книги за Васил Левски. 

Малчуганите от подготвителните групи към училището оформиха "Кът на Левски" и изложба от рисунки. ІІа клас изготвиха Сборник със стихове, разкази и рисунки за Левски. VІа клас изработиха "Говорещ вестник", разкриващ данни от живота на Левски и карта с местата, на които е създал комитети.
Ученици участваха с рисунки, есета и стихотворения в общоградски тържества в Дома на учителя, РБ "Иван Вазов", Исторически музей. 

В Клуба на пенсионера - район "Източен", съвместно с читалище "П. Р. Славейков - 1908" шестокласници представиха литературно-музикалната композиция "Апостолът", а ІІІб клас се изявиха с народни танци - "Ръченица" и "Весело хорце". Децата се запознаха с автора на книгата "Залавянето на Васил Левски и тайните имперски служби" - Благой Емануилов. Той представи творбата си и подари екземпляр на училищната библиотека.

Учениците от начален етап посетиха музикално-образователната постановка "Петя и вълкът" в Дома на културата "Борис Христов". Там бяха възторжено поздравени от ІІІа клас със стихотворението "Обесването на Васил Левски" и от помощник-директора на училището Станимира Хаджидиева, която пожела на ученици, учители и гости да останат достойни потомци на Апостола, да съхраняват традициите и възрожденския дух и да бъдат техни верни и горди посредници в бъдещето.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).