Няма мърдане! Пловдивската полиция лови нарушителите с най-новата си техника!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (12)
12:15 / 16.06.2017
23211
Полицаи, "въоръжени" с таблети, демонстрираха възможностите на новите патрулки по време на голямата специализирана операция по линия на пътния контрол и безопасността на движението на "Кукленско шосе" днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Проверяваме всяко едно явно нарушение, с новата система - таблетните устройства пък се изкарва цялата история на водача - има ли връчени електронни фишове, има ли неплатени глоби и ако да, тогава на място му се връчва фиш. Това разказа гл. инспектор Росен Рапчев от отдел "Пътна полиция" на ГД "Национална полиция".

При наличието на неплатени глоби - дори и само на една, без значение на сумата, полицаите имат право да отнемат книжката на водача. Този контрол е широкообхватен, защото покрива цялата гама от закона за движението по пътищата, проверки се извършват дори на пътниците - включително и за бежанци.

И още - пасажерите също могат да "изгорят" заради електронни фишове за скорост. "Вместо служителите да обикалят и да търсят лицето на адрес, така и така сме го спрели, макар и да не е водач, връчваме фиша на място", разказа инспектор Рапчев.

Що се отнася до камерите за скорост, то новите патрулки не са оборудвани с такива, призна той, но посочи, че в момента не се работи за скорост.

"Патрулките са оборудвани за видеозаснемане и документиране на проверката. Всички полицаи са с микрофони, записите пазят полицаите от нерегламентирани действия срещу тях. Тук говорим за сериозен антикорупционен елемент", коментира инспекторът. 

Проверката в Пловдив официално продължи 2 часа. Неколцина от водачите успяха да усетят как работи системата. Така например шофьор без валидна "Гражданска отговорност" получи на място електронен акт, размерът на глобата ще бъде определен до 3 дни. Паралелно с акцията на "Кукленско шосе" тече подобна и при 155-ти километър на магистрала "Тракия". 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).