Няма мърдане! Край на безнаказаните нарушения на пътя в Пловдив!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (34)
11:49 / 15.10.2020
46320
Сигнали за шофьорите, които нарушават правилата за движение по пътищата, ще бъдат предавани своевременно на сектор "Пътна полиция“. Това стана ясно от среща на заместник-кмета по "Транспорт“ Тодор Чонов с представители на Националната асоциация за защита на превозвачи и таксиметрови водачи и служители на ОД на МВР - Пловдив.

"Оператори на общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта“ ще следят за недобросъвестни водачи на моторни превозни средства и ще информират МВР в най-кратък срок“, обясни Тодор Чонов.

На нарушителите ще им бъде наложена глоба за преминаване на червен сигнал на светофара, шофиране без колан, за спиране на автобусни спирки или на други забранени места до кръстовищата, за говорене по мобилния телефон и други.

Съгласно проекта за интегриран градски транспорт в Центъра за управление на трафика има работна станция за служители на сектор "Пътна полиция“ и благодарение на съвместната им работа с общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта“ ще се обърне по-сериозно внимание на нарушителите на правилата за движение по пътищата.

"Благодаря на гражданската позиция на Националната асоциация за защита на превозвачи и таксиметрови водачи относно санкциите срещу нарушенията на пътя. Ще продължим да взимаме предвид техните добри предложения и в бъдеще“, посочи Тодор Чонов по време на разговорите.

Той припомни, че преди десетина години е имало предложение от Националната асоциация на общините в Република България за създаване на единна система за разполагане на камери, засичащи превишена скорост на автомобили. В идеята е било заложено част от приходите да се разпределят в републиканския и в местния бюджет, но това все още не е факт.

"Надявам се добрата координация и съвместна работа на институциите да накара хората да спазват повече правилата за движение по пътищата, защото и секунда невнимание може да коства животът и здравето на хората“, заключи Тодор Чонов и призова за повече отговорност, толерантност и уважение от страна на всички участници в движението.

Виж коментарите (34)

Още по темата (64):
06.04.2024 Пловдивчанин: Ето я камерката зад дървото, а полицаят мишкува в
патрулката
04.04.2024 Най-после оправиха бул. "Санкт Петербург"
01.04.2024 Камерите в Пловдив хванаха над хиляда забързани шофьори
20.03.2024 Хубава работа, ама българска: От ТУ Пловдив с уклончив отговор за бул. "Санкт Петербург"
13.03.2024 Шофьори: Това е новата хранилка на КАТ в Пловдив!
04.03.2024 Пластмасови и метални елементи "пробиха" асфалта на натоварен булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).