»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
Ќ€ма да пов€рвате за каква дреболи€ известен пловдивски адвокат осъди Ѕългари€!
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 17:06 / 21.06.2018 оментари (57)75375
© Plovdiv24.bg
 ристиан √ьошев
— решение от днес, 21.06.2018 г., ≈вропейски€т съд по правата на човека се произнесе с решение по делото†"√ьошев и други срещу Ѕългари€У /жалба є 46257/11/, с което страната ни беше осъдена за нарушение на чл.6 І1 от ≈вропейската конвенци€ за защита правата на човека и основните свободи. ƒелото е образувано по жалба на попул€рни€т в близкото минало†юрист†и†насто€щ†адвокат -  ристиан √ьошев от ѕловдив, специализира се в областта на административното и трудовото право, който още като ученик заедно с родители спечели през 2003 година делото за отм€на на ученическите матури.

¬ жалбата си до —ъда в —трасбург юристът†е бил представл€ван от адв.—то€н —тойчев и адв.≈лена  ожухарова, като твърди, че на 20 €нуари 2011 година, около 00:00 часа в полунощ, в района на —амоков /в курорт "ЅоровецУ/ му бил съставен акт за установ€ване на административно нарушение, тъй като по твърдение на полицейски служители, използвал халогенни светлини на автомобила си при €сно време. Ќедоволен от констатаци€та,  ристиан √ьошев обжалвал съставени€т акт пред Ќачалника на –айонното управление на полици€та в —амоков, който не приел възражението му и му издал наказателно постановление с глоба от 30 лв. и отнемане на 5 контролни точки от контролни€ талон към шофьорската книжка.

ѕри тогава действащото законодателство /«акон за движение по пътищата/, ако наложената глоба е под 50 лв., същата не е могла да се обжалва пред съда. ¬ъпреки това, позовавайки се на пр€кото приложение на чл.6 І1 от ≈вропейската конвенци€ над български€ закон, напористи€т юрист подава жалба срещу наказателното постановление в –айонен съд Ц —амоков.

—ъдебни€т състав обаче не признава пр€кото приложение на европейската норма и прекрат€ва делото, като остав€ жалбата без разглеждане като недопустима. ¬ тази връзка и јдминистративен съд Ц —офи€-област потвърждава това определение, с което се изчерпват вътрешноправните средства за защита на жалбоподател€.

» така на 29.04.2011 г.,  ристиан √ьошев подава жалбата си до ≈вропейски€ съд, като претендира едно единствено нарушение от български€ съд Ц това на чл.6 І1 от  онвенци€та, а именно, че не му е позволено да обжалва глобата си пред съд и случа€т му да бъде разгледан по същество.

ƒокато делото все още е било вис€що пред —ъда в —трасбург,  онституционни€т съд на –епублика Ѕългари€ с докладчик  расен —тойчев се произнас€ по искане на тогавашни€ ќмбудсман  онстантин ѕенчев за об€в€ване противоконституционност на чл.189 ал.1 от «акона за движение по пътищата и с решение от 01.03.2012 г. признава законови€ текст, ограничаващ обжалването пред съд на глоби до 50 лв. за противоконституционен.

¬ъпреки това, —ъдът в —трасбург е на мнение, че решението на  онституционни€ съд н€ма обратно действие за жалбоподател€ и той все още има статуса на "жертваУ по смисъла на  онвенци€та, макар отстран€ването на този текст от правни€ мир.

» така с решението от днес Ѕългари€ се осъжда да заплати на адвокат  ристиан √ьошев сумата от 1000 евро за разноските, сторени пред —ъда, а признаването за нарушение на чл.6І1 от  онвенци€та според съдебни€ състав се считало за достатъчно удовлетворение за причинените му неимуществени вреди.

ƒелото обедин€ва в себе си и жалби на още четирима жалбоподатели със сходни случаи Ц ƒенислава ѕейчева, »во “ашев, “еодор –усанов и ћихаил ћиланов, като само на последни€т, съдът присъжда обезщетение от 504 евро Ц разноски пред —ъда.«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“о€ циркаджи€ н€къде го даваха по телевизи€та преди години. ѕомн€ му тъпата физиономи€, но не се сещам в кое предаване съм го гледал рЯШВ
0
 
 
Ѕраво! „удесна новина! ѕоздравлени€ за адв. Christian Gyoshev ( рис ћатурата)! ∆ив и здрав да е този уникален сладур!
-2
 
 
Ѕраво √ьошев,винаги съм знаел че си умно момче...—амо дето си Ѕотевист:)
+3
 
 
Ќ€ма значение дали адвоката е постъпил морално или справедливо, а дали е било законно. Ќомерата на наши€ некадърен, корумпиран, селски съд не минават пред международен съд. “ук може да кол€т и бес€т, да взимат подкупи, но пред чужденците са некадърни унтерменши преносно и буквално, затова губ€т като шимпанзета. ƒа осъдиш Ѕългари€ е като да осъдиш ћакедони€. Ћесна работа, подписваш му на адвоката, че ще вземе гол€м процент от обезщетението и започвате да шпорите бюджета. ¬ конкретни€ случай, не е виновен адвоката, нито ищеца, а потомствените партизански некадърници от нашата съдебна система. “ук може да са царете с имени€ и частни самолети. —амо че пред истинските юристи в международни€ съд, всичко това е на гол з****к чифте пищови, защото на практика са комунисти и некдаърници.
+2
 
 
»ма се предвид, че е пускал фарове за мъгла в €сно време. јз така го разбрах. “ой не оспорва самото нарушение, а невъзможността да обжалва, което наистина си е адвокатски тарикатлък.
+2
 
 
ћатурата, тр€бваше да го бием повече в махалата като малък.....като гледам какви хора стават адвокати ми е €сно после защо се върт€т около политици като Ѕареков.....те€ 1000 евро дето ще му дава сега държавата ще са нашите пари, в същото време в село ¬ерен има пенсионери с пенси€ има н€ма 100 евро. ƒруги€ път,  ристи€нчо да си намери по благородна кауза да троши време, за некви има н€ма 50 лева.....и какво точно е постигнал в личен или обществен план като е осъдил държавата!!! ≈дно гол€мо нищо.....ƒруги хора съд€т та€ държава, щото н€ма как да лекуват децата си нормално тук, ето това е доста по интересно от  ристи€нчо!!!
+1
 
 
ѕроблема тук не е дали е нарушил или дали е сакциониран неправилно... »наче, за мое огромно съжаление съм срещал тази изключително досадна и непри€тна личност. ѕросто н€кои хора, които н€ма с какво да успе€т, изпъкват с "нахалство към прогрес".
+3
 
 
Ѕи ли об€снил н€кой..един от всичките идиоти в тази меди€..какво означават "халогенни светлини"?
+1
 
 
“о не бил адвокат, то не бил певец, поне на козметичка да иде с парите от делото барем му направ€т и втора вежда. ѕак за попул€рност е тръгнал - н€ма лошо. — него е €сно че не се спори. —амо за едно браво, че си отсто€ваш правата и се възползваш от пропуските в закона - тарикатлък над всичко!
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јвгуст 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
‘  ћарица, сезон 2019/2020
Ћ€то 2019
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
Ћоко в Ћига ≈вропа, сезон 2019/2020
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
јко изборите б€ха днес, кой бихте подкрепили за кмет на ѕловдив?
 андидат на √≈–Ѕ
 андидат на ќбединени патриоти
 андидат на Ѕ—ѕ, подкрепен от ѕрезидента
 андидат на Ѕ—ѕ, близък до √еорги √ергов
 андидат на ƒемократична Ѕългари€
 андидат на  ауза ѕловдив
 андидат на —ъюз за ѕловдив
ƒруг
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: