Няколко камери са заснели убиеца от снощи, полицията го издирва усилено

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
14:28 / 14.04.2017
49857
Джигит уби на място 61-годишна пловдивчанка на зебра и избяга. Жестоката катастрофа станала минути преди 21 часа на 13 април на бул. "Шести септември" в Пловдив на пешеходна пътека без светофар на броени метри от кръстовището с бул. "Руски". Жертвата Бонка Куманова работела в кухнята на близко заведение, където във фаталния ден била на смяна от 16 часа до полунощ.

Малко преди 21 часа тя излязла в почивка и решила да пресече натоварения булевард, за да си купи нещо за ядене от отсрещен магазин за хранителни стоки. Точно тогава се случило непоправимото. Бонка слязла на платното в посока "Ресторант Стадиона" и минала две от общо трите ленти за движение, когато била пометена. Вместо да спре, шофьорът дал газ и отпрашил.

Районът по бул. "Шести септември" обаче е пълен със заведения, аптеки, магазини и банки, които имат камери за външно видеонаблюдение. Най-малко 15 записа са били иззети от полицията, откъдето усилено издирват шофьора. Според една от версиите на очевидци Бонка Куманова била прегазена от голям сив джип, а според други хора от квартала виновната кола е спортна и черна на цвят.

"Нормално е да излезем да си вземем нещо за ядене в почивката. Това ни бе традиция", разказва нейната колежка от кухнята на бара Соня. "Много лъчезарен и усмихнат човек беше Бонка. Голяма трагедия е. Не сме очаквали това да се случи, въпреки че тази пешеходна пътека е много опасна. И мен с внучето преди време щяха да ни блъснат", казва още колежката. Ден след кървавия инцидент Соня остави букет червени карамфили на мястото, където бе прегазена и убита Бонка Куманова. Заедно със Соня на зебрата отидоха и няколко възрастни жени, една от които 20 минути след кървавата катастрофа минала край мястото, виждайки окървавения булевард и тялото на пътното платно.

"Много катастрофи и жертви взе тази пешеходна пътека. Колите изобщо не спират, а някои дори карат с над 100 км/час", говореха възмутено жените. Според тях дори шофьорът убиец да бъде намерен, той ще се отърве. "На онзи Любо Трайков, който уби трима на бул. "Руски" му дадоха 4 години затвор, а сега за една жертва може и с условна присъда да се размине, ако изобщо го открият", гласят повечето коментари и в социалните мрежи, като хората настояват за по-тежки присъди за джигитите убийци.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (22)

Още по темата (35):
07.03.2018 Това е окончателната присъда за младежа, прегазил жена на "Шести септември"
01.11.2017 Младежът, убил жена на зебра в Пловдив, станал нов човек в затвора!
31.10.2017 Повдигнаха зебрата, на която бе убита Бонка Куманова
31.10.2017 Трагедията е огромна! Съпругът на прегазената на зебра жена също си отиде от този свят!
31.10.2017 Адвокат поиска условна присъда за младеж, убил жена на пешеходна пътека
29.10.2017 Младеж, прегазил жена на "Шести септември" и избягал, обжалва затвор
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).