ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ново неонатологично отделение откриха в болница "Селена"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:31 / 03.11.2016Коментари (3)11137
Нов модерен интензивен сектор откриха в болница "Селена" в Пловдив по случай 10-та годишнина от създаването на лечебното заведение.

Неонатологичното отделение е сертифицирано за най-високото трето ниво на компетентност. То е разположено на площ от 500 кв. м. с 6 зали с 9 модерни респиратора за апаратна вентилация на новородени, апарати за високочестотна вентилация и назален ЦИПАП, транспортен инкубатор с респиратор, позволяващ привеждането на новородени от която и да е болница в Южна България.

Работи се с монитори от най-висок клас, позволяващи адекватно наблюдение на новородени с тегло над 500 гр. и деца в тежко състояние.

Диагностичните възможности се допълват от микробиологична и клинична лаборатории, модерен цифров рентгенов апарат и ехограф.

Всичко това дава възможност да се следват съвременните алгоритми на поведение при грижите за тежко болни деца. В отделението работят 12 лекари, девет от които с призната специалност по неонатология.

Политиката на АГ болница "Селена" е насочена към стимулиране на естественото хранене на новородените - отделението разполага с 10 сертифицирани консултанти по кърмене и всяка майка получава точна и правилна информация.

Училище за родители Селена" е мястото, където бъдещите майки и татковци могат да получат безплатно съвети от специалисти на клиниката по всички въпроси, свързани с бременността, раждането и първите грижи за новороденото.

За десет години в болница "Селена", която е най-голямата специализирана акушеро-гинекологична болница в Южна България, са родени над 12000 деца, като 1500 от тях са в резултат на ин витро оплождане.

 
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Убедила съм се многократно,че основната дейност на болница Селена не е медицината, а чистата търговия. На жените с репродуктивни проблеми се гледа като на банкови сметки. Цената на раждането предполага, че включва и отглеждане на детето до навършване на първата му година, а здравето на децата си, никога не бих поверила в ръцете на търговски отдел, съставен от лекари.
0
 
 
За съжаление стимулират - грънци. Жена ми раждаше там. Наложило се е 5 пъти да пита и търси връзка с някой от въпросните сертифицирани консултанти, докато най-накрая с половин уста й дали информация къде, как и кога да отиде. Родилката да отиде! Не консултанта да дойде при нея. :) По-лесно е да хранят бебетата на конвейр с адаптирано мляко в стаята при сестрите, отколкото за всяко хранене някой да го носи при майката да си го кърми. Отделно и въпросът с цезаровите сечения, по чиято бройка сме европейски шампиони... :)
0
 
 
Браво, стимулират естествено хранене а защо не стимулират естествено раждане?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Тежко ПТП в Сопот
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: