Нови модерни пейки ще се появят в два квартала на Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
09:44 / 04.10.2019
3638
Жителите на районите “Централен" и “Тракия" в Пловдив ще се зарадват на нови модерни пейки срещу събрани за рециклиране пластмасови опаковки. Акцията с мото "Искам да съм пейка. Рециклирай ме!“ е инициатива на платформата за чиста градска среда "Аз, ти, Пловдив!“ и продължава през октомври, ноември и декември. Хората могат да пускат ежедневно празни и сухи пластмасови опаковки в жълтите контейнери в центъра на Пловдив и в жк “Тракия". Получените количества пластмаса за рециклиране ще се измерват на месечна база от компанията за оползотворяване на отпадъци.

Поставената цел от организаторите е да бъдат събрани 30% повече пластмасови опаковки спрямо същия период на миналата година. Срещу събраната суровина “Аз, ти, Пловдив!“ ще осигури 20 нови креативни места за сядане в двата района. Модерните пейки ще са направени от природосъобразни и рециклирани материали.

"Нека направим нещо хубаво за града ни, като рециклираме опаковките, които неизменно присъстват в ежедневието ни. Вярваме, че като покажем резултата от рециклирането, можем да запалим повече хора да продължават да събират разделно, да рециклират опаковки и да консумират отговорно." - казва Ласка Ненова, от сдружение БГ Бъди активен, създател на платформата.

Организацията на акцията е съвсем опростена – може да се включи всеки, който събира пластмасови опаковки у дома или в офиса и ги изхвърли в жъртите контейнери в район "Централен“ и "Тракия“. Кампанията ще се популяризира чрез различни партньорски мрежи в града, както и в социалните медии, със забавни визии и послания, които интерпретират "крилати фрази“ на исторически личности. Творческите елементи са създадени от пловдивското студио "Пункт".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).