Нова организация на движението по "Никола Вапцаров" след серията катастрофи

Автор: Мариана Панчева
Коментари (17)
08:29 / 22.10.2016
21160
Нова организация на движението ще бъде въведена по булевард "Никола Вапцаров" в Пловдив като спешна реакция на серията инциденти, един от които завърши фатално, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Зам.-кметът по транспорт Златин Велев съобщи за читателите ни, че следващата седмица по булеварда ще се въведе т.нар. "полутурбинно движение". Това означава, че ще се извърши разделяне на потоците - движещите се в посока запад - изток по булеварда ще попаднат в един интервал на зеленото и ще могат да се движат във всички направления. Следва зелен сигнал за движещите се в посока изток - запад. 

Движението ще е полутурбинно, защото по "Димитър Талев" и другите пресечки зелените сигнали ще са едновременни, както досега. 

Велев обяви също, че през следващата година ще се възложи сериозна работа по кръстовищата в "Южен", ще се модернизират и светофарите. 

"Там обаче положението с обособяване на специални секции за леви завои е сложно заради инфраструктурни ограничения", коментира той.

Велев сподели, че според анализ на експерти от ОП "Организация и контрол на транспорта" най-големият проблем и най-честите нарушения особено по "Никола Вапцаров" са свързани точно със завиването на червено и при висока скорост наляво.

Виж коментарите (17)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).