Нова драма с избора на губернатор, очертава се тежка коалиционна битка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:04 / 04.06.2013
9961
Нова драма се задава в битката за поста областен управител. Тройната коалиция, която управлява България в момента, е на път да се вкопчи в люта битка за апетитния пост.

Още в началото като вариант се разглеждаше един от коалиционните партньори да излъчи областен управител, като се подозираше, че това може да е Атака в лицето на Руси Панчев.

После слуховете сред политиците в града бяха категорични, че областен управител ще бъде излъчен от БСП. През уикенда, след среща в София, за кандидат за поста бе утвърден Николай Радев. Той все още е основен фаворит за мястото, като дори в понеделник потвърди специално за Plovdiv24.bg, че ще бъде номиниран за поста и би го приел. В редиците на БСП той се конкурира с Георги Търновалийски и Манол Генов (шеф на предизборния щаб на БСП в областта и зам.-кмет на Асеновград), но както вече споменахме, Радев е почти сигурен победител във вътрешно-партийните избори. 

Днес обаче битката претърпя неочакван обрат. Заместник-областният управител Георги Игнатов е напуснал ПП ГЕРБ и е водил разговори с лидера на ДПС Лютви Местан за членство в ДПС, за да си осигури оставането във властта като областен или зам.-областен управител на Пловдив, научи репортер на Plovdiv24.bg от сигурен източник. Игнатов е подал молбата си за напускане от ГЕРБ не в Пловдив, а в централата на партията в София. За неговото напускане потвърдиха кметът на Пловдив Иван Тотев и доскорошният губернатор Здравко Димитров.

Тази вечер на Градския съвет на столетницата, трябва да се утвърди фаворита за областен управител на Пловдив, като се предполагаше, че той почти сигурно ще заеме поста, но след претенциите от страна на ДПС, изхода от битката за губернатор изобщо не е ясен.



Виж коментарите (6)

Още по темата (87):
14.08.2014 Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
14.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност днес
13.08.2014 Новият губернатор на Пловдив встъпва в длъжност още утре
13.08.2014 Чуйте първите думи на новия областен управител на Пловдив
13.08.2014 Официално: Изритаха Каймаканов от Областна управа!
13.08.2014 Община Пловдив остава с един заместник-кмет по-малко
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).