Нов ювелирен градски часовник в центъра на Пловдив!

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
08:55 / 29.11.2019
7414
Ювелирен градски часовник от ковано желязо ще приковава погледите на пловдивчани от неделя в двора на катедралния храм "Успение Богородично“ (църквата "Света Богородица“) в подножието на Стария град. Той е дарение от дамския "Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Откриването на новата обществена придобивка ще се проведе на 1 декември, неделя, от 11,30 часа, съобщиха инициаторите на благотворителния жест.

Стрелките на високо монтирания градски часовник, който ще може да се вижда отдалече, започват своя кръговрат в навечерието на един от най-големите християнски празници Рождество Христово. Освен с тази символика, благотворителната инициатива на "Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ е обвързана и с друга идея. "Да подариш часовник е жест със специално значение. Носи послание за миговете в живота, които са ценни и искаме да съхраним в спомени“, споделиха от "Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“.

Градският часовник е изработен по авторски проект на Георги Милчев. Новата придобивка за пловдивчани представлява не само произведение на изкуството, но има и своя мисия. "В благотворителния жест влагаме най-искрените си намерения и позитивна енергия към младите хора, към децата на Пловдив с пожеланието да съхранят историята на най-стария жив град в Европа“, заяви проф. д-р Диляна Вичева.

Изграждането на градския часовник е поредната инициатива на "Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Неговите реализирани проекти на територията на Пловдив включват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арт-терапия на хора със специфични потребности и други.

Виж коментарите (0)

Още по темата (325):
28.04.2024 Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
19.10.2023 Бизнесмени почерниха Пловдив, заведения на Главната и в "Капана" над
закона
11.10.2023 Заведение на Главната само осъзна грешката си
06.10.2023 Кафене загрози Главната в Пловдив. Позволи грубо погазване на Наредба
04.09.2023 Сложиха нова бариера в центъра на Пловдив
22.08.2023 Бариера ще спира безразборното влизане на коли в пешеходната част на "Отец Паисий"
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).