Нов рядък казус! Кой е с предимство при обратен на Сточна гара

Автор: Васил Динев
Коментари (52)
09:05 / 09.11.2019
22293
Поредният скандален транспортен казус постави читателят на Plovdiv24.bg Борис Маринов на редакционната ни поща. Става въпрос за предимството на автомобилите и секциите за десен завой на голямото кръстовище на Сточна гара, а сигналът е свързан със статията "Помните ли редкия казус? Който твърди, че колата е с предимство, да си хвърли книжката още сега!", която публикувахме през август.

Според нашия читател, правилото "Завой надясно е позволен при червена светлина на светофара само при наличие на съответен пътен знак или светлинен сигнал, като водачът е длъжен да пропусне пешеходците, да не пречи на движението и да завие, когато се е уверил, че пътят е свободен за преминаване" не се спазва от никой на Сточна гара. Ето какво пише той:

"Да вземам за пример следната ситуация: На светофара на бул. "Христо Ботев" в посока ВСИ, секцията за завиване на дясно свети в зелено, докато останалите секции светят в червено. В същото време за идващите по бул. "Найчо Цанов" към Тримонциум свети зелено.

Да кажем че съм в МПС правещо обратен завой по бул. "Найчо Цанов". Същото така има завиващи на дясно от бул. "Христо Ботев". Кой е с предимство? Ставам свидетел, че завиващите надясно нямат никаква представа, че са длъжни да пропуснат правещите обратен завой. Какво мислите?".

Виж коментарите (52)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).