Нов мост, нов път между "Тракия" и Кючука и "Модър-Царевец" отпушват Пловдив!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (17)
16:45 / 14.12.2017
38194
Новият мост на река "Марица" ще е водещ инфраструктурен обект през 2018-та. Това заяви кметът Иван Тотев по повод плановете на Общината за следващата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Пловдив се задъхва отвсякъде, голямата ни мечта е да  започнем с нов мост над "Марица". Вече имаме влязъл в сила Подробен устройствен план, има 2 имота по бул. "Марица север", имаме внесен технически проект, надяваме се през май-юни догодина да издадем строително разрешение и да стартираме работа по изграждането на този ключов инфраструктурен обект", обясни кметът.

Той изтъкна, че Общината има възможност да финализира отчуждителните процедури, да изчисти и да издаде строително разрешение за Голямоконарско шосе. Изчиства се и трасето за "Модър - Царевец" с подледни отчуждение. "До средата на годината искаме да го подготвим и да отпушим нещата и там", коментира Тотев. 

В момента - по думите му, има конкурс за избор на проектант на пътна връзка между районите "Южен" и "Тракия". Тотев нареди този проект сред наистина важните за града под тепетата заради очаквания пробив под Централна гара, който пробив ще прекъсне бул. "Христо Ботев". Затова и бързо трябва да се работи по транспортното подсигуряване на "Южен". 

Транспортната натовареност в направление север - юг в града също е извън всеки предел, отчете Тотев и изрази надежда, че бул. "Северен" ще бъде отворен догодина. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)

Още по темата (80):
03.12.2023 Какви са сроковете за завършване на някои от големите инфраструктурни обекти в Пловдив?
09.05.2023 Сигнал: Явно пак се взеха едни пари за този булевард
26.03.2023 Сигнал: Не е нормално индустриална зона, която носи огромни печалби на община Пловдив, да има толкова лоша инфраструктура
23.03.2023 Замразиха довършването на най-новия булевард в Пловдив
03.08.2022 Официално одобриха името на най-новия булевард в Пловдив
20.08.2021 Сигнал: Всяка сутрин и всяка вечер тук е ужас!
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).