Нов ад за шофьорите в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
22:39 / 08.10.2017
19764
Отсечката на бул. "Васил Априлов" в участъка от "Пещерско шосе" до "Шести септември" ще се ремонтира в продължение на 6 месеца. Пловдивските шофьори да се въоръжат със здрави нерви и търпение, тъй като тапите по съседните булеварди ще стават още по-големи, предупредиха транспортни спецове. Първоначалният вариант на общината беше да затвори булеварда в участъка от ул. "Войнишка слава" до "Волга", а после до кръстовището с "Шести септември". 

"Започваме ударна работа по цялото трасе и ще гледаме да приключим по-рано, тъй като не очакваме да се появят археологически находки, които да ни забавят както на "Коматевско шосе", обяви кметът Иван Тотев. Той смята, че основният ремонт в тази част на "Васил Априлов" може да стане в рамките на 4 месеца. Ще се работи в цялото платно. Въвежда се временната организация за движение, одобрена от КАТ.

Автобусите на градския транспорт ще бъдат отклонявани по съседния булевард "Копривщица", а оттам поемат по "Пещерско шосе". "Няма как да ги пренасочим по "Руски", тъй като и той се ремонтира", обясни шефът на транспорта в общината Борислав Кръстев. Въпросната отсечка от "Васил Априлов" е затворена частично от лятото. 

Движението минава само в западната лента в посока север-юг, а в източната ЕВН положи топлопровод. Сега на ход е ВиК, за да прокара нов водопровод и канализация по цялото протежение. Хаосът ще стане още по-голям, когато на по-късен етап за няколко дни ще се затвори и кръстовището с бул. "Шести септември". 

Така през него няма да има никаква проходимост. "Това ще е само няколко дни, докато вържат новите тръби", уточни Тотев. 600 метра е трасето на "Васил Априлов", което ще се обновява в съществуващите габарити, пише "24 часа". Старата паважна настилка ще бъде заменена с асфалтова. 2,7 млн. лева е инвестицията.

Виж коментарите (25)

Още по темата (180):
29.08.2022 Режат изсъхналите клони на чинарите по бул. "Васил Априлов"
05.07.2021 Добри новини за разширението на бул. "Васил Априлов"
15.03.2021 Спукан водопровод по бул. "Васил Априлов" затруднява движението
10.02.2021 Ето причината за голямата ВиК авария, която наводни бул. "Васил
Априлов"
10.02.2021 Част от бул. "Васил Априлов" под вода! Очевидци: Дори асфалтът е нацепен и надигнат!
07.10.2020 Дупка зейна на булевард "Васил Априлов" в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).