Нов "Практикер" за 5 млн. евро в Пловдив, старият затваря

Автор: Мариана Панчева
Коментари (10)
14:42 / 16.02.2016
34873
"Днес е хубав ден за Пловдив, защото всеки път, когато се прави нещо ново в града, е добър." С тези думи кметът Иван Тотев даде старт на строителството на новия магазин "Практикер" на бул. "Кукленско шосе". Инвестицията е за 5 млн. евро, а обектът трябва да отвори врати през септември, предаде репортер на Plovdiv24.bg

По думите на Тотев инвестицията е пример за това, че градът се развива, нараства покупателната способност на пловдивчани, самото място пък е на оживен път в индустриална зона, която също се развива. 

"Подкрепяме всички инициативи, които водят до реално покачване броя на работните места в града", категоричен бе Тотев.

Новият магазин ще е един от най-големите във веригата. Ще се разполага на площ от 9000 квадратни метра, търговската зала ще е на площ от 6 хил. квадратни метра, ще бъде изграден и безплатен паркинг за близо 200 коли.

За обслужването му ще бъдат наети 100 души, което е с 20 работни места повече от сегашните. Обектът ще е с чисто нова визия и концепция, изцяло ориентирана към удобствата на клиентите. Другата добра новина е, че ще се работи с все повече български и в частност - пловдивски фирми.

Настоящият магазин на "Практикер" на бул. "България" няма да остане. Какво ще се случи със сградата там обаче, инвеститорите не коментираха, тъй като тя не е тяхна собственост.

Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).