Ниско прелитащи военни самолети разбудиха пловдивчани посред нощ

Автор: Васил Динев
Коментари (17)
07:54 / 11.05.2021
18507
Ниско прелитаща военна техника снощи разбуди хиляди пловдивчани, научи Plovdiv24.bg. Това е станало между 3,30 и 4,30 часа. Ето какво съобщиха наши редовни читатели от различни части на града:

"Необичайно преминаващи самолети в квартал "Кършияка"  в 3:20 часа. Предполагам, че има някакъв проблем, защото два самолета през 5 минути преминават над блоковете в квартала точно до Международния панаир". 

"Здравейте. Бихте ли,дали информация за прелитащите тази вечер в 3.30 ч. самолети над Пловдив? Какво се случва, какви са, цел на полета и т.н.? Надявам се да информирате читателите. Поздрави".

"Здравейте! Около 3,30 часа над квартал "Каменица" около 6-7 самолета и/или хеликоптера преминаха в небето през около 5 минути. Бяха доста шумни и едва ли това трябва да се случва над голям град като Пловдив, и то толкова ниско".

Официално от министерството на отбраната:

"SWIFT RESPONSE“ - Въздушно-десантното учение ще се проведе в периода 01.05. - 14.05.2021 г. на летище с отпаднала необходимост "Чешнегирово", база за предно разполагане (БПР) "Безмер" и УП "Ново село".

В него последователно ще бъдат проведени стратегически въздушен десант за овладяване на летище "Чешнегирово", а след това и тактически въздушни десанти за последващо овладяване на нов район (УП "Ново село") с участието на формирования от САЩ, Италия и Република България.

Българската страна осигурява провеждането на учението, както и противостоящи сили (OPFOR) в него. В учението ще вземат участие над 2200 чуждестранни военнослужещи от САЩ и Италия и до 100 военнослужещи от българска страна. По време на изпълнение на задачите ще участват над 30 (тридесет) единици авиационни средства (самолети и вертолети).

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)

Още по темата (3):
03.06.2021 Нов ужас край Чешнегирово, двама военни са ранени, вторият много нелепо!
11.05.2021 Жителите на Чешнегирово не били предупредени за мащабното натовско
учение
11.05.2021 Продължава ниското прелитане на военни самолети над Пловдив! Читател: Отвратително е!
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).