Николай Ненчев: Пловдивчани имат много висок дух, вярвам им

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
17:30 / 12.03.2017
2765
Бившият министър на отбраната Николай Ненчев пое към новия парламент от Пловдив. За града, хората и проблемите им, за сигурността, за свършеното и несвършеното, за подкрепата на младите хора в политиката Plovdiv24.bg разговаря с водача на пловдивската листа на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" веднага след емоционалната му среща с актива на РБ. 

Г-н Ненчев, започнахте щурма си от Пловдив? 

Щурм е хубава дума. Завръща ме към терминологията в областта на отбраната, от която напоследък бях започнал да се откъсвам. Както винаги пловдивчани имат много висок дух. Исках да благодаря на тези хора, да им кажа, че им вярвам. Искам да им кажа, че продължаваме в същата посока, че нямам колебание за всичко онова, което съм правил, че имам силна воля да продължа напред, да завършим реформите, които започнахме съвместно с нашите колеги от РБ, че искам да надградим всичко онова, което направихме в управлението. 

В листата си имате няколко нови и млади лица? 

Да, има прекрасни хора, хора с позитивно мислене, много съм впечатлен и силно вярвам в тях.

Пловдив е "синя столица"? 

Призовавам гражданите на Пловдив да гласуват с номер 21, за който и да решат от нашата листа. Пловдив е синя столица, но е подигравка от страна на БСП да изпратят тук човек като Иво Христов, който обича повече Русия, отколкото България. За мен това е странно. 

Пример ли е Пловдив за остров на стабилност във времена на тероризъм, бежанска криза, екстремизъм... Тук например се намира най-голямият ромски квартал в България - "Столипиново"? 

Когато говорим за национална сигурност не би трябвало да говорим за острови на стабилност и за такива, които не са. Нека гражданите бъдат спокойни, нямам информация в "Столипиново" да има елементи на чужда сигурност, които се укриват. Не съм получавал подобна информация, но пък и ние не позволихме бежанска вълна да пробие в България.  

Кои ще бъдат приоритети Ви в парламента?

За мен е важно всичко, което съм отстоявал и до момента - на първо място справедливост, съдебна реформа, чиста медийна среда, повече средства за образование, здравеопазването и на първо място сигурността. Независимо от резултатите на тези избори, следващото правителство трябва да води отговорна политика и да не позволи бежанска вълна масово да навлезе в България. Ние спасихме българското общество от това, запазихме спокойствието на българските граждани. Лично аз инициирах промени в закона за отбраната - специалните части, сухопътни войски, тези хора направиха много. Пожелавам да продължим в същата посока, за да не допуснем опасност. 

На следващо място - нека армията продължи да оказва помощ на населението така, както аз го правих - спасявахме хора в бедствия, пожари, наводнения, тежки снеговалежи. Имам особено самочувствие и готовност да продължа.

Какво обаче не успяхте за завършите в отбраната?

Трябваше да се повишат заплатите на военнослужещите. Такава ни беше уговорката с премиера, но за голямо съжаление времето не стигна. Вярвам обаче, че ще успеем и това.

Виж коментарите (1)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).