Никой не е в състояние да го вразуми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:00 / 22.10.2022
7383
Пореден сигнал за неправилно паркиране получихме на пощата на Plovdiv24.bg. Публикуваме го без редакторска намеса:

"Здравейте! Обръщам се към Вас с банален проблем в израз на моята крайна форма на безсилие. Живея в район "Централен" - между ул. "Волга" и ул. "Захари Стоянов". От години, без да преувеличавам, ние живущите системно подаваме сигнали към 2-Ро РПУ за неправилно паркиралия автомобил на тротоара.

Излишно е да уточнявам, че възпрепятства преминаването. Още по-възмутителното е, че в случаите, когато сме правили опит да проведем нормален разговор с притежателя на автомобила, насреща получаваме "Какъв точно е проблемът", "На кого точно пречи колата", "Ти ли си този, който подава сигнали в полицията?".

Господинът е толкова самозабравил се, че си позволява да оправдава поведението си и наглостта си с факта, че бил лекар. Още по-зле! Колко тъжно и срамно за гилдията. В случаите, в които полицията свърши своята работа и се констатира нарушението, предполагам, глобата се плаща. И до следващия ден... Той отново е там. Това е неговото паркомясто и никой не е в състояние да го вразуми.

Очевидно посланието е: "Не ми пука, парите не ме интересуват и ще си правя, каквото си поискам". Питала съм се, след като в рамките на няколко години един човек получава глоба за едно и също системно нарушение, не следва ли да се предприемат някакви по-различни мерки?

Не следва ли колата да бъде принудително отстранявана? Та макар и за неудобство и загуба на време за въпросния човек, тъй като стана ясно, че парите не го притесняват. Не знам какво точно очаквам да се случи. Просто имах нужда да изразя недоволството и безсилието си, не само моето, на един цял квартал, на институциите и държавата.

Разбира се, тайно се надявам някоя от институциите, които са компетентни да разрешат този казус да вземат отношение. Надявам се и няма да спра да се навявам. Освен надеждата, ще продължавам да правя това, което зависи от мен. Защото смятам, че подминаването на проблемите ни прави съучастници и мрънкачи". 

Снимката е направена преди време.

Виж коментарите (5)

Още по темата (2375):
27.04.2024 Наглеци и некадърници
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).