Непроверена информация докара истерия за "Градски транспорт"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:57 / 09.07.2008
4507
Непроверена информация, че на заседание вчера Надзорният съвет на ПОАП е решил да прекрати договора за приватизация на "Градски транспорт" докара част от града до истерия, наподобяваща ефекта от продължително стоене на слънце. По обяд днес от групата съветници от БСП в Общинския съвет разпратиха гневна декларация в която съобщават за "решението", обвиняват ПОАП, че са орган на ГЕРБ и искат закриването на агенцията. Малко по-късно се оказа, че май никой в БСП не е видял "решението" за прекратяване на договора преди да бъде разпратена декларацията. Която е разпратена или превантивно, или за да се "вържат" медиите. Някои дори се вързаха. Разнобой имаше и по въпроса откъде е изтекла информацията за "решението".

Бъдещето на "Градски транспорт" ще бъде обсъдено на среща тази вечер между експерти от общината и ПОАП, която никой не е отменил. Ще коментирам въпроса след срещата тази вечер, е единственото засега изявление на кмета Славчо Атанасов по въпроса.

Категорично не сме решавали да прекратяваме договора за приватизация, заяви за Plovdiv24.bg изпълнителният директор на ПОАП Чавдар Марев. Обсъждахме различни варианти за действие в зависимост от това, дали до 21 юли, когато изтича 1 месечния срок, Ангел Батаклиев изпълни или не изпълни исканията за прехвърляне на лизинговите вноски, обясни Чавдар Марев. Абсурдно е да прекратим договора преди 21 юли, и да искаме, не можем да го направим, защото тогава изтича даденият от самите нас срок, коментира шефа на ПОАП.

"Като представители на популистка партия, членовете на БСП спекулират с темата "Градски транспорт" и се опитват да превърнат едно експертно мнение в политическо", се казва в разпространена по-късно декларация на члена на Надзорния съвет на ПОАП Николай Караиванов, който е и градски лидер на СДС.

Заради обществената значимост на темата сме взели решение да се изготви сигнал до прокуратурата, която да направи проверка в "Градски транспорт" и да установи има ли нарушения при извършените плащания от страна на фирмата, която се явява в ролята на инвеститор на купувача "Транс сити", се казва в декларацията на Караиванов. Според него предстои кметът Славчо Атанасов и областният управител Тодор Петков да бъдат информирани за взетите решения, защото "купувачът явно няма намерение до 21 юли да реализира исканите от него инвестиции".

Атаката срещу "Градски транспорт" е заради пуснатите нови рейсове и линии, които изяждат бизнеса на останалите фирми, защото пътникопотока в града е константен, твърдят специалисти от транспортния бранш. Според други обаче атакана е откъм ГЕРБ, които напират да развалят договора на Батаклиев, за да лансират своя човек Веселин Дошков с неговата "Хеброс бус". В един от предишните епизоди на латиносагата "Градски транспорт" Дошков беше купил общинската тогава фирма, дори назначи за неин шеф сегашния председател на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (159):
28.09.2022 Пловдивчанин заплаши с неподчинение заради някои проблеми в града ни
01.07.2022 Страшно задръстване на Сточна гара
25.04.2022 Страшна опасност в Пловдив виси над главите на хиляди шофьори и
пешеходци
22.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
21.10.2021 Демонтират тролейбусни жици по "Цариградско шосе", шофьори и пешеходци да внимават
20.08.2021 Затвориха част от бул. "Шести септември" заради паднали жици
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).