Необитаема къща в Центъра може да се срути всеки момент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
17:16 / 07.06.2012
4718
Къщата до църквата "Св. Марина" е в ужасно състояние, видя репортер на Plovdiv24.bg. Фасадата на сградата е напукана, на места мазилката е изпадала и се вижда гредоредът отдолу. Къщата е необитаема, прозорците са изпочупени, единственото здраво нещо е камерата, монтирана явно от намиращото се в съседство златарско ателие.

В това си състояние сградата не е от сега и представлява опасност за хората, минаващи оттам. Те изобщо не са малко, тъй като храмът е в непосредствена близост, алармират на редакционната поща на сайта читатели.  

Домът на ул. "Доктор Вълкович" №5 е собственост на ресторантьор, притежаващ две заведения на главната улица, споделиха пред репортер на сайта съседи. 

В този дом е живял бай Аргир Демирев, дългогодишен функционер на партията и първи касиер на народния дом, роден 1838-1928г., пише на табелата на къщата. Вътре е имало работилница за кавали, а този, който ги е правил е бил съпруг на Радка Кушлева, разказаха още запознати пловдивчани.

С въпроса какво ще се направи с къщата, за да се предотврати евентуална човешка трагедия там, репортер на сайта се обърна към зам.-кмета Стефан Стоянов, както и към архитекта на район "Централен". Беше ни обещано, че случаят ще се провери. 

От Plovdiv24.bg заявяваме, че очакваме резултатите от проверката и няма да оставим нещата просто с едно обещание!

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).