ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ненчо Балабанов се готви за нов триумф в "Капките" в дует с 11-годишен пловдивски талант
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:58 / 07.02.2023Коментари (0)3603
Обичаният актьор Ненчо Балабанов, който победи безапелационно в третия сезон на тв шоуто, репетира усилено с петокласника Георги Димкин – възпитаник на музикалната школа "Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова, за предстоящото благотворително издание, което се провежда съвместно с UNICEF-България.

Двамата вече са си разпределили куплетите на песните, които предстои заедно да изпеят, и изпипват последните детайли по сценичното си поведение, с което ще имитират известни световни звезди.

Георги Димкин и Ненчо Балабанов си паснаха идеално от първата минута и подготвят вълнуващи изненади за публиката и журито на шоуто, което тръгва в неделя вечерта по Нова.

Георги пее от 4-годишен, а вече развива стремително и другите си музикални таланти. Първоначално свири на цигулка, а в момента изпълнява все по-сложни композиции на пиано и китара. Постъпва в "Арт Войс Център“ при вокалния педагог Руми Иванова преди 5 години и школата се оказва мечтаното място за разгръщане на дарбите му. 

Петокласникът казва, че харесва почти всякаква музика, но най-дълбоко го докосват българският поп и рок. Черпи вдъхновение от Графа, Бон Джоуви, Майкъл Джексън, Елтън Джон и Фреди Меркюри.

В свободното си време Георги обича да спортува. От невръстните си години се занимава и с конна езда. Играе тенис, баскетбол и шах. Често рисува или пък създава образи с фотоапарата. Любимите му места за разходка в Пловдив са Стария град, Гребната база и Римския стадион.

11-годишният талант е убеден, че всичко се постига с желание и усилие, а в Капките ще има възможност и да провери на дело житейската си максима.

Тази година три от осемте деца, които участват в благотворителния мини-сезон в дуети с родни звезди, са възпитаници на "Арт Войс Център“. Другите две са 11-годишната Елена Василева и 10-годишната Елизабет Кирова, които ще се качат на сцената на музикалното риалити съответно с ДесиСлава и Люси Дяковска.

Специалното издание Капките се реализира съвместно с УНИЦЕФ България и има за цел да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната.

Водещите на мини сезона ще бъдат трима. Неотразимите Димитър Рачков и Герасим Георгиев – Геро ще бъдат в компанията на Ани Салич. Сред звездите, които ще участват са също Калин Врачански, Тити Папазов, Краси Радков, Маги Джанаварова и Вики Терзийска.

На масата на журито ще седнат продуцентът Магърдич Халваджиян, тв водещият Николай Дойнов, председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева и световноизвестният цигулар Веско Ешкенази.

Първият концерт на живо на 12 февруари (неделя) ще е под надслов "Закрила за всяко дете“ и ще обърне сериозно внимание на темата за емоционалното и физическото насилие над децата. Със средствата от sms гласовете на зрителите от първата вечер УНИЦЕФ ще подкрепи директно 300 деца и 250 родители в трите детски центъра "Зона ЗаКрила“ и ще работи по превенция на насилието с още 1800 деца в България.

В понеделник (13 февруари) каузата ще бъде посветена на децата, които не могат да говорят, за да получат шанс да общуват и да учат.

Във финалната вечер на "Като две капки вода за всички деца“ на 14 февруари каузата ще бъде насочена към най-малките и ще носи името "Най-добър старт за всяко дете“. Целта е да бъде обърнато внимание освен на физическото здраве и на социално-емоционалното и познавателното развитие на малкото дете, защото колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова УНИЦЕФ България ще работи заедно с правителството за изграждане на национална система за ранна интервенция. Със средствата от кампанията УНИЦЕФ ще подкрепи 1500 семейства в страната и ще обучи 150 професионалисти.

Известната пловдивска школа "Арт Войс Център“, основана от музикалния педагог Руми Иванова през 2014 г., вече се наложи като еталон за вокално майсторство и люлка на таланти, които печелят популярност и у нас и в чужбина. Децата на "Арт Войс Център“ неизменно са сред най-награждаваните на конкурсите по пеене в страната и Европа.

Сред най-известните възпитаници на школата са: Лидия Ганева - представила България на Детската Евровизия в Малта през 2016 г. и класирана на 4-то място във финала на "Гласът на България“ през 2022 г. ; Момичешката група 4MAGIC - победител в последното издание на Х фактор през 2017г.; Група "МАГИЯ“, която спечели полуфинала на "България търси талант“ през 2022 г.

През годините Руми Иванова реализира с учениците си проекти, записи, клипове и концерти в  националните телевизии БНТ, БТВ, Нова и ТВ7/8.

Важна част от обучението на децата в "Арт Войс Център“ са редовните  концерти с Биг Бенд Пловдив, които са сред най-очакваните музикални събития в града, както и двата големи концерта с Ку-Ку Бенд през 2021 и 2022 г.

В момента в "Арт Войс Център“ се обучават деца на възраст от 3 до 22 години.



Още по темата: общо новини по темата: 7051
05.04.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1176 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Мъртвопиян блъсна с джипа си жена в Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: