Не пуснаха на търг атрактивен имот на метри от Цар Симеоновата градина

Автор: Диана Бикова
Коментари (3)
16:21 / 13.07.2023
5629
Предложението на общинската администрация за продажба на търг на атрактивен имот на метри от Цар Симеоновата градина не беше подкрепено в Общинския съвет на Пловдив, въпреки че беше прегласувано. Мнозинство от 25 съветници гласува "за", 9 бяха "против", двама "въздържал се" първия път, трима - втория, предава Plovdiv24.bg.

Предложението за продажба на терен с площ 508 квадратни метра на ул. "Велико Търново" №7 влезе в извънреден порядък за днешната сесия. В имота има три стари сгради - триетажна за битови нужди със застроена площ 159 кв. м., двуетажна жилищна еднофамилна от 49 кв.м. и едноетажна селскостопанска от 50 квадрата. 

Пазарната оценка на независим лицензиран оценител за имота е в размер на 584 000 лева. Предложението на администрацията бе за 50% депозит, а стъпката за наддаване по време на самия търг да е 5000 лева. Съветниците избраха дори колеги, които да участват в комисията за наддаването, но след гласуването се оказа, че е напразно.

Имотът, който се намира зад Дома на БЛС, веднъж вече е обявяван на търг, който се провали заради липса на кандидати. Според устройствения план на мястото може да се вдигне сграда до 10 метра.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).