Не е за вярване! Митко от "Капана" бил бит заради чадър

Автор: Цвети Тончева
Коментари (22)
21:18 / 28.05.2021
31049
Митко от Капана бил бит заради проблем с някакъв чадър, който трябвало да върне на Ивайло Пенов. Това разказа пред протестиращите тази вечер момчето, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Казал му: "Ти за един чадър ли си" и получил ответната гневна реакция на псевдо адвоката.

Десетки пловдивчани се събраха тази вечер в 20 часа в квартала и казаха "не“ на насилието, в подкрепа на Митко и на "човещината". Всеки си закупи чорапи от момчето, с което ще подпомогне него и семейството му. Пловдивчани с категоричност казаха още, че няма място за индивиди с "мутренско поведение" в града и бойкотираха заведението Yellow dot на улица “Христо Дюкмеджиев". Биячът е затворил, а пред него се трупат стари чорапи от протестиращите. Протестите ще продължат и утре и в други ден. "Ако не сте безразлични към това, което се е случило с Митко, елате да хвърляме мръсни чорапи по заведението и в неделя, 30 май, от 15,00 часа", призовават протестиращите.

Социалната мрежа също прегря с постове, в които се казва "Умът ми не го побира как може да посегнеш на такава душа. НЕуважаемият адвокат жестоко греши ако си мисли, че може да дойде в нашия град и да напада един от хората, отговорни за неподправения чар и духовитост, които Пловдив притежава.

Считам, че като граждани на най-стария град в Европа и европейска столица на културата сме длъжни да отговорим подобаващо на тази мерзост, затова апелирам към вас да бойкотирате заведението Yellow dot на улица “Христо Дюкмеджиев",. Отправям молба да споделите за случката на всичките си приятели и познати и също да си закупите чорапки от Митко в знак на солидарност. Благодаря предварително на всеки отзовал се!"

Вече стана ясно, че заведението е собственост на адвоката Ивайло Пенов, който е от София. Твърди се, че той е с редица дисциплинарни наказания като адвокат и присъда за измама от Варненския съд.

Близо 3000 подписа събра досега и петиция "Да накажем човека, който нападна Митко“. "Подпишете се, за да можем да изразим гражданската си позиция и за да не стоим безучастни пред несправедливостите!", пише в петицията.

Днес Районна прокуратура – Пловдив също се самосезира по излъчения в медиите видеоклип и разпореди проверка за извършеното насилие в Пловдив.


Виж коментарите (22)

Още по темата (37):
08.04.2024 Митко Чорапа получава 2 000 лева заради агресията, която отнесе от ядосан бизнесмен
22.10.2023 Митко Чорапа: Трудно ми е, но никога не се предавам. На ден правя по 50 000 крачки, за да продавам
18.06.2022 Възмезден ли е Митко Чорапа? И що е то пробация?
16.06.2022 Адвокат: Пловдив доказа, че и "малкият човек" може да получи справедливост
16.06.2022 Биячът на Митко Чорапа получи 300 часа безвъзмезден труд
20.04.2022 Заради COVID-19 отложиха делото на Митко Чорапа
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).