ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Напомнят за задълженията на притежателите на кучета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 11.12.2009Коментари (7)6476
© Plovdiv24.bg
Администрацията на община Пловдив напомня на собствениците на домашни кучета, че съгласно Закона за местните данъци и такси, за притежаване на домашно куче следва ежегодно да се заплаща такса. Размерът на годишната такса е 20 лева. Собствениците на вече регистрирани в районната администрация по местоживеене домашни кучета, заплащат пълният размер на таксата, а новорегистриращите се - заплащат една дванадесета от годишния й размер за всеки месец до края на годината, включително за месеца на придобиването.

Всички собственици на домашни кучета, които все още не са регистрирали в районната администрация своя домашен любимец, трябва да направят това до края на календарната година.

Кастрираните кучета са една от категориите, които са освободени от заплащане на "Такса за притежаване на куче", а за кучета с поставен микрочип не се заплаща таксата за първата година от неговото регистриране. Другите категории кучета, за които собственикът е освободен от заплащане на такса са кучета на инвалиди; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, използвани за опитни цели; кучета, използвани от Българския червен кръст и ловни кучета.

Ако дадено куче попада в някоя от категориите, освободени от таксата, собственикът все пак трябва да направи административна регистрация на любимеца си. Необходимо е да се представи в районната администрация по местоживеене ветеринарният паспорт на кучето и при необходимост - документа, удостоверяващ, че кучето е от изброените вече категории.

При административната регистрация, данните за всяко домашно куче и неговия собственик се вписват в електронен регистър. В резултат на това, собственикът получава "Удостоверение за регистрация на домашно куче и за платена такса за притежаване на куче". Удостоверението и ветеринарномедицинския паспорт трябва да се носят при извеждате домашния любимец извън дома.

Носете си и необходимите помощни средства за почистване на екскрементите след дефекация на куче, към този апел на общината се включва и Plovdiv24.bg.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И защо ловните кучета са освободени от данък? Защото не се разхождат по улиците ли? С какво те са по-различни от домашните неловни? МОже би са особено полезни защото убиват дивите животните за кефа на някой извратеняк?
0
 
 
ТА ТО МНОГО ЛУКСОЗНО ТАМ БЕ, МНОГО ХОРА СПРЯХА ПАРНОТО И ОЩЕ СТОЯТ НА СТУДЕНО, ЧЕ НЕ ЗНАЯТ КАК ЩЕ СИ ПЛАЩАТ И ТОКА... ТАМ - ЛАМПОВО ОТОПЛЕНИЕ, ДА НЕ ЗАМРЪЗНАТ. ТА БЕЗДОМНИТЕ ПО УЛИЦИТЕ ДА НЕ СА С ОТОПЛЕНИЕ, ИЛИ В ЦЕНТРАЛЕН ЗА ТОВА СЛАГАТ НОВО ПО УЛИЦИТЕ.
0
 
 
Това напомняне драги съграждани не е случайно! Журналистите са започнали да задават въпроси на така наречените "общински еколози" и зам. кметове за фрапантния случай от последната седмица.... ..Това "напомняне" става седмица след като общинска кола "нахрани" кучетата на Прослав и те започнаха да измират, та и до днес котки, кучета и птици се търкалят пред блоковете на хората! Никой не си мръдна пръста да обезопаси района, където хората знаеха че има разпръсната отрова и се страхуваха за децата си! Кой си пое задъллженията в този чудовищен случай на сериозна опасност за хората и за животните на Пловдив? Никой не си мръдна пръста, на никой не му пука и не си изпълнява задълженията! Какво направи одел "ред и сигурност" при общината"?
-1
 
 
НЕка да напомним нещо и на ЕКо инспекторите при община Пловдив! По официална справка от Общината за периода Февруари 2008-Декември 2009, в който период има действащ закон за защита на животните , НЯМА НИТО ЕДИН САНКЦИОНИРАН ЗА ПРОЯВА НА ЖЕСТОКОСТ КЪМ ЖИВОТНО! Случаи на жестокости знаете много, всекидневно се малтретират и тровят животни, което е срам за обществото и травмира не само животните, но и нас хората!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български тенис
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Пролетни бури удариха страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: