Най-новият булевард на Пловдив на финала, откриват го наесен

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:31 / 12.03.2019
10966
Новият булевард "Северен" се очаква да бъде пуснат за движение през септември. Това обяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Местната администрация вече е издала строително разрешение на последващия етап на булеварда и е отворена възможността да влязат строители.

Булевардът, който ще свързва "Брезовско шосе" с моста на Адата, е част от 30-милионния заем за реконструкция на 4 булеварда в града. Стойността му е около 10 млн. лева, за които ще бъдат изградени две платна с по три ленти за движение, с осветление, със споделени велоалеи.

Проектът бе забавен заради отчуждителни процедури, като най-трудни се оказа те за два обекта - единият на фирма "Апекс 11", а другият на бившата Шоколадова фабрика. Именно заради втория имот се наложи и промяна на проекта за бул. "Северен", който свършва с кръгово кръстовище на моста на Адата.

"До края на годината е срокът на договора с фирмата-изпълнител. Но имаме уверението, че в рамките на месец септември движението ще бъде пуснато", коментира градоначалникът. 

Той припомни, че бул. "Северен" е част от вътрешния ринг на Пловдив, който има за цел да облекчи трафика в централната част на града. Работата по този ринг продължава, като към момента се подготвят процедурите за продължение на бул. "Северен" и неговата връзка с Карловския надлез

"Като стартирахме отчуждителни процедури за имотите, през които ще минават "ушите" за качване на Карловския надлез - големият имот на Градски транспорт", уточни кметът Тотев и добави, че се работи и по друга част от вътрешния ринг - връзката между "Тракия" и "Южен". Там няма отчуждителни процедури, така че до лятото се очаква строително разрешение.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (8)

Още по темата (80):
03.12.2023 Какви са сроковете за завършване на някои от големите инфраструктурни обекти в Пловдив?
09.05.2023 Сигнал: Явно пак се взеха едни пари за този булевард
26.03.2023 Сигнал: Не е нормално индустриална зона, която носи огромни печалби на община Пловдив, да има толкова лоша инфраструктура
23.03.2023 Замразиха довършването на най-новия булевард в Пловдив
03.08.2022 Официално одобриха името на най-новия булевард в Пловдив
20.08.2021 Сигнал: Всяка сутрин и всяка вечер тук е ужас!
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).