Наглец на велоалеята на бул. "България", а от полицията няма реакция

Автор: Мария Морунова
Коментари (8)
11:15 / 27.09.2015
4133
През почивните дни около 22 септември читател на Plovdiv24.bg е попаднал в "интересна" ситуация. Ето какво ни пише: 

"Здравейте, след като тази вечер (18 септември) бях изумен и огорчен от липсата на адекватна реакция на служителите в III РПУ Пловдив и пълното им нежелание и отказ да изпълнят присъщата им функция да гарантират сигурността на обществото, се обръщам към вас с надежда, че като "четвъртата власт" може косвено да упражните контрол върху останалите три, които демонстративно се отвръщат от обществената си същност и задължения.

Случката е следната: карам си колелото по велосипедната алея на бул. "България" в посока изток. Непосредствено след кръстовището с ул. "Победа" първо срещам закъсал моторист, който си тика мотора по велосипедната алеята и снизходително го подминавам въпреки неадекватното му поведение, тъй като е заел цялата алея без да се съобразява с мен.

Непосредствено след него се изправих лице в лице с подсилващите тръби на бронята на джип, който упорито и застрашително навлизаше във велосипедната алея под ъгъл от 45° от северното платно на бул. "България" в посока запад. 

Веднага погледнах шофьора, който се оказа, че оглежда цялата обстановка наоколо с изключение на велосипедната алея, където ненадейно се беше появило препятствие в мое лица пред находчивото му желание да паркира точно там, на велосипедната алеята. Наложи се да свия рязко встрани, за да избегна удара и слава Богу успях.

Продължих по пътя си, но след като премина първоначалният шок от предизвиканата опасност за здравето и живота ми, реших, че не е редно да остана равнодушен към случилото се, най-вече заради престъпно опасното поведение на шофьора на джипа. 

Върнах се, за да го снимам и не без изумление видях, че все пак наистина е паркирал безскрупулно на велосипедната алея.

Дотук може би нищо учудващо от безумната действителност по пътищата на 
милата родина. Истинският шок тепърва предстоеше при срещата ми с родната полиция. Отправих се, твърдо решен и уверен в гражданската си позиция на съвест член на обществото към най-близкото РПУ, в случая III РПУ. 

Там заварих десетима служители на пейките пред сградата и се обърнах към първия, който ми попадна, като му обясних, че искам да подам сигнал за нарушение. Той веднага ми обясни, че за да стане "най-добре и да има максимален ефект" трябва да дойда в сряда следващата седмица и тогава да подам писмен сигнал. Заявих, че искам веднага да го направя. 

Тогава бях препратен към друг служител, който се представи като отговорен да приеме сигнала. Попита ме дали е имало съприкосновение между джипа и мен и след като му дадох отрицателен отговор заяви, че няма какво да се направи по случая.

Аз настоях, че все пак има извършено нарушение на правилата за движение и че трябва да идат да го констатират, тъй като е застрашило здравето и живота ми и не се знае колко дълго още джипът ще е паркиран в нарушение върху алеята. 

Тогава той ми отговори, че им предстои оперативка и не могат да предприемат действия по случая веднага. При този отговор бях допълнително шокиран след самата случка и демотивиран си тръгнах от управлението."


Виж коментарите (8)

Още по темата (2374):
26.04.2024 Баровци с лъскави коли газят закона в "Капана", заканиха им се лошо
23.04.2024 Пловдивчанин: Безцеремонен тип се направи на мутра, балъците си чакаме
22.04.2024 Счупени чистачки до "Гербера" 2
21.04.2024 Сигнал: Пълен ужас до зала "Строител"
21.04.2024 Читателка: Май законът не важи за всички
13.04.2024 Този шофьор обича да получава фишове: Ще му трябват две заплати
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).