ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Над 800 души от Пловдив област присъстваха на откриването на кампанията на ГЕРБ в София
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:16 / 28.04.2014Коментари (0)2920
©
Членове и симпатизанти от ГЕРБ Пловдив област присъстваха на официалното откриване в зала "Арена Армеец" на предизборната кампания на ПП ГЕРБ за членове на Европарламента. Сред тях бяха и народните представители в 42 НС Здравко Димитров, Павел Гуджеров и Николай Петков.

По време на откриването 14 хиляди души приветстваха на крака лидерът на партията Бойко Борисов, заместник-председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и специалния гост на събитието - Жан Клод Юнкер - кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия. 

Първи на сцената се качиха съмишлениците на ПП ГЕРБ - Едвин Сугарев и Георги Марков, които говориха за това, защо е вредно сега действащото правителство и защо трябва да си отиде. И дадоха своята подкрепа за ПП ГЕРБ. След тях заместник -председателят на партията и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов представи всички кандидати от листата на ГЕРБ за евроизборите през май. Сред тях са и номинациите на Пловдив област Анести Тимчев и Мария Гиева. 

В изказването си Цветанов подчерта, че ГЕРБ е силният глас на Европейската народна партия за Европа. 

"Днес официално откриваме кампанията на ПП ГЕРБ за важния европейски вот. Отново показваме сила, обръщаме се към всички структури на ПП ГЕРБ с едно голямо благодаря за това, което правим в продължение на 7 години и това, което правим в последната година при това правителство, което отдалечава страната ни от Европа", заяви Цветан Цветанов

Той припомни, че през 2009 г. имаше спрени еврофондове, организирана престъпност, отвличания почти всеки месец. Той уточни още, че ГЕРБ ще поеме инициатива, която ще даде възможност на 25 май по електронен път да гласуват българите, живеещи в чужбина, за да могат да дадат своя глас. Интернет адресът, на който ще става това, е www.evote.bg. 

След него думата взе водачът на листата на ГЕРБ - Томислав Дончев. Той заяви, че е дошъл момента да бъдем разумни и силни, защото целта на тези избори е България, целта е Европа. В края на изказването си Дончев даде отговор на въпроса защо българските граждани трябва да изберат листата на ГЕРБ - защото хората издигнати в нея са доказали, че могат да вървят напред, защото дори да падат - стават, дори да боли и да има рани. Най-вече защото са професионлисти и защото всички знаят, че няма време за губене.

Това потвърди и кандидатът на Европейската народна партия за председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Необходимо е да се каже на избирателите в тази кампания - много важно е дали ще гласувате за ГЕРБ или за друга партия от семейството на ЕНП, или ще гласувате за социалистите. Всеки глас за ГЕРБ ще засили позицията на Европейската народна партия в следващия Европейски парламент. В ЕНП вярваме в политиките, които водят до растеж и създаване на работни места за хората,
©
а не в политики, които водят до повече и повече дългове. Малките и средните предприятия са гръбнакът на нашата икономика. Повече от 90 % от всички работни места са благодарение на тях", обясни Юнкер. 

Той посочи, че през следващите 5 години Европейската комисия ще взема съществени решения за повече от 7 милиарда, които ще бъдат за структурни фондове за използване в България, а това са 3 % от БВП на България всяка година. През следващите 5 години ЕС ще решава дали България най-накрая ще стане пълноправен член на Шенгенското пространство. 

Последен взе думата председателят на партията Бойко Борисов. Той заяви, че изборите на 25 май ще бъдат битка не само за Европарламент, а битка на доброто и злото. 

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че ако беше останал премиер до края на мандата си, България вече щеше да бъде член на "Шенген", а договорът за проекта "Южен поток" щеше да бъде подписан и газопровода да се строи. Борисов подчерта още, че ако Жан-Клод Юнкер бъде избран за председател на Европейската комисия, като добър приятел на България, ще бъде добре за нашата страна. 

"България има близо 15,5 милиарда евро да усвоява от Брюксел и е много важно да има доверие в Европейската комисия. В края на изказването си лидерът на ГЕРБ призова всички да гласуват, в противен случай ще спечелят отново Станишев, Местан и Сидеров, а България няма време за губене, завърши изказването си Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 320
06.09.2014 »
12.08.2014 »
15.07.2014 »
24.06.2014 »
14.06.2014 »
13.06.2014 »
предишна страница [ 1/54 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Бюджет 2024
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: