Над 60 къщи в Стария град тотално занемарени! Ексшефката на "Старинен Пловдив" - на прокурор?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
14:06 / 23.03.2012
5413
Покривите на над 60 къщи в Стария град са протекли, нуждаят се от спешен ремонт, съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е установила комисия, направила опис на щетите на сградите в архитектурния резерват, а Стоянов уточни, че Община Пловдив ще поправи сградите приоритетно.

Стана ясно, че бившето управление на културния институт "Старинен Пловдив" в лицето на Весела Илиева е оставило резервата в недобро състояние. 

"Царяла е меко казано безстопанственост. Счетоводство не се е водило, договорите за наем не са актуализирани с години - изтекли са, но продължават да се събират, един служител е бил едновременно и чистач, и уредник", изброи само част от нарушенията, "лъснали" след направения наскоро одит на института, зам.-кметът Стоянов, като не изключи вероятността Прокуратурата да бъде сезирана заради нарушенията.

33 са служителите на "Старинен Пловдив", а 200 000 лв. е годишната субсидия на института, като към тях се прибавят и приходите, които за миналата година са били около 90 000 лв. Зам.-кметът се надява през 2012 г. при по-добро управление на института те да се увеличат.

Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).