Над 500 души са бягали с неуморния Краси в Пловдив до този момент

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:44 / 29.09.2018
8272
Изминаха над 24 часа от предизвикателството на ултрамаратонеца Краси Георгиев. Той стартира вчера от Гребната база в Пловдив точно в 10 часа, подкрепен от множество деца от Спортно училище "Васил Левски“, Еко училище "Слънчев лъч“ и разбира се малките супергерои от Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания“. Той избяга първите 100 км за 11 часа и 23 минути, а в края на първото денонощие пробегът вече е 160, което е според поставената от Краси цел. През нощта той е спирал веднъж за 15 минути и още 2 пъти по 30 минути за сън, без да е правил никакви други междинни почивки. Физиотерапевтът му Димитрина Сивкова съобщи и за първите проблеми – заради ниската температура са се възпалили сухожилия зад двете колена, мазоли на ходилата, раздразнено дишане вероятно породено от прах и като цяло умората, която е започнала да си казва думата. Всички проблеми са третирани и на този етап не са притеснителни за общото състояние на Краси и неговата крайна цел.

И днес "Празник на мотивацията“, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, продължава в Цар Симеоновата градина с различни и още по-разнообразни активности. Освен велосипедите, фитнес уредите, лонгборда и халфбайк, днес посетителите на градината ще могат да се включат във функционални тренировки на открито, класове по зумба и уроци по кънки.

До този момент в предизвикателството, заедно с Краси са се включили около 500 души – от деца до възрастни, като бройката расте с всяка минута. Припомняме, че за всеки изминат километър от всеки, регистрирал се по време на предизвикателството, един от партньорите на събитието ще дари по 1 лев на километър за благотворителни каузи, между които и Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания“.  До момента от всички участници са изминати приблизително 2000 км.

За първи път в България може да съпреживеете емоцията от толкова продължително събитие на открито, чрез непрекъснатия лайвстрийм на адрес: https://goo.gl/hUXsiy

Предизвикателството "55 часа“ стартира на 28 септември в 10 часа сутринта от Гребната база в Пловдив, премина покрай река Марица, за да намери своя дом за повече от две денонощия в Цар Симеоновата градина в центъра на града, където се превърна в "Празник на мотивацията“ - част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

Краси Георгиев е бегачът-ултрамаратонец, който непрестанно изненадва с на пръв поглед непостижимите цели, които си поставя. Краси Георгиев е впечатлявал с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък в света - Бедуотър 135 в Долината на смъртта в САЩ. Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи. С последното си събитие “36 часа" той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за “Игри за победители" в Москва, където спечелиха 27 медала.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1871):
14.12.2019 Синът на Стефан Данаилов: Ще го запомня като добър и смирен човек!
14.12.2019 Вдовицата на Шарлопов с нов мъж до себе си
14.12.2019 Николета се показа без капка грим, феновете полудяха!
10.12.2019 Светлана отпразнува имения ден на бебето си с парти за 10 хиляди лева
07.12.2019 Голяма новина за "Откраднат живот"!
26.11.2019 Теди Велинова ремонтира каравани след развода с д-р Енчев
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).