На ключов пловдивски булевард: Поставят сензори за анализ на трафика

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
09:00 / 19.11.2018
5789
Вдигат станция за измерване и събиране на данни за трафика в Пловдив, мястото - булевард "Санкт Петербург", научи Plovdiv24.bg. За целта в края на миналия месец е обявена обществена поръчка за инженеринг по проект, финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 с максималната прогнозна стойност в размер 346 846,67 (без ДДС).

Дейностите, които включват поръчката, са проектиране на вътрешен ремонт и извършване на строително-монтажни дейности във фоайето на Втори корпус на ТУ за обособяване на 2 помещения, които да служат за управление и наблюдение на трафични параметри. И още - проектиране, строителство и изграждане на метална рамка тип "пасарелка" върху бетонни основи за поставяне на сензорни елементи и системи за измерване трафика, които ще бъдат поставени на територията на общински път - над платната на булевард "Санкт Петербург" пред Втори корпус на ТУ.

Порталната рамка трябва да издържи монтиране на различни системи с цел изграждане на лаборатория по "Интелигентни Транспортни Системи"; трябва да осигурява и достъп на специалисти до съоръженията, без да спира и пречи на трафика. Заради инсталацията на сензори в пътя, които ще събират информация, се посочва необходимост от подмяна на асфалтовата настилка - 50 метра преди сензорите и 25 метра след тях. Към системата за измерване и събиране на параметри за трафика е предвиден и център за съхранение и анализ на получените данни.

Минимум 40 и максимум 100 календарни дни са предвидени за изпълнение на всички строително-монтажни работи до предаването на строежа от изпълнителя с акт 15, а договорът започва да се изпълнява от датата на подписването му и приключва с въвеждане на обекта в експлоатация, но не по-късно от 30 декември 2020 година, сочи проверка.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).