На Бунарджика ще се проведе традиционният фестивал "Здравей, Здраве"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:44 / 14.05.2021
1314
С алея на здравето на Бунарджика се провежда дванадесетият фестивал "Здравей, Здраве!“ Пролетният празник на здравословния живот в Пловдив тази година е изцяло на открито в уикенда 15 и 16 май от 10 до 18 ч.

"На въздух, на светлина“ е мотото, което обединява лекции, практики, движение и спорт, творчески работилници за всички - малки и големи. Входът е свободен. Мисия на фестивала е да стимулира грижата за здравето във всичките му аспекти - физическо, емоционално, ментално, духовно. Да споделя работещи практики, основани на природни и естествени средства за стимулиране на имунната защита и укрепване на организма.

Той се провежда в още 20 дъщерни градове на страната, които осъществяват самостоятелно дейността си в общност и синхрон с фестивала-майка в Пловдив.

Лекциите ще се състоят на летния театър при спазване на всички противоепидемиологични мерки. В програмата са включени имена като д-р Марчин Илиев, Милка Кьосева, Дамян Попхристов, Иво Величков, д-р Александър Илиев, проф.д.т.н.инж. Жеко Ганев и други.

Спортната програма в алеите около паметника на Васил Левски предвижда функционална тренировка, бойни изкуства, урок по салса, народни танци, пилатес, йога, дихателни практики и др. Традиционно на фестивала участват и изложители на здравословни продукти и услуги.

Фестивалът ще даде тласък и на пилотната инициатива от кампанията Европейска миля за пробягване на една миля (1.6 км). Всеки включил се и изминал разстоянието става част от дарителска кампания в полза на Клиниката по онкохематология към УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив.

Организаторите предвиждат и тематична разходка с водач през всички локации на фестивала до Альоша и обратно предиобед и следобед в двата фестивални дни. Изминалите пеша разстоянието също се присъдинят към дарителската кампания "Една миля“.

Фестивалът се открива с лекция на организаторите на тема "Мъдростта на нашето тяло“. Награди ще получат отличените в тематичните конкурси за рисунка, есе и фотография.

Район "Централен“ подкрепя спорта, физическата активност и всички инициативи за здравословен и пълноценен начин на живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева
Кметът на Пловдив със слово за 24 май
"Лаута" се пръска по шевовете, скари и чевермета на всяка крачка,...
Пъстър панаир на занаятите, Иван Звездев е специален гост


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).