На 7 юни откриват южното платно на "България"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
13:25 / 17.05.2010
6438
На 7 юни Славчо Атанасов официално ще открие цялото южно платно на бул. "България" в участъка от "Победа" до колелото на панаира, по който в момента се работи усилено. Това увери заместник-кметът Руси Панчев по време на днешната инспекция на булеварда, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Много техника е концентрирана в момента по цялата отсечка, особено на кръстовището с "Васил Левски". Въпреки проблемите със спукан водопровод, поради което строителството се позабави, движението там ще бъде пуснато на 19 май.

"Работи се без почивни дни, не само, че спазваме графиците, но се опитваме и да ги изпреварим. До края на деня чакълът ще бъде положен изцяло, а до 2 дни трасето ще бъде и асфалтирано", съобщи Панчев.

45 сантиметра е чакълът, 5 пласта общо с 28 см. дебелина ще е асфалтът. Износващият пласт сега също няма да бъде поставен, както и при предишния готов участък, тъй като италианският химикал още не е пристигнал, но на 7 юни всичко щяло да бъде тип-топ.

Подземната инфраструктура по цялото трасе е пред завършване. Около два дни ще са нужни, за да се върже водозахранването на околните блокове с новите водопроводни тръби.

След пускането на южното платно, ще се работи изцяло по северното, което трябва да е готово към 15 юли. Ремонтът там няма да създаде толкова големи затруднения, тъй като кръстовищата ще бъдат отворени.

"Почти сме готови с документацията и в началото на следващия месец ще обявим конкурса за изпълнител на последния етап от реконструкцията на "България", който ще обхване участъка от колелото до служебния вход на панаира, като до Коледа и той ще бъде готов", обясни шефът на капиталното строителство инж. Тошо Пашов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (15)

Още по темата (181):
04.10.2021 Ремонтират бул. "България" в Пловдив
12.10.2019 Подивял пимкаджийски шофьор бясно препуска с камион пред Английската
16.11.2016 Полицията: Хванахме много нарушители по бул."България"
19.07.2016 Камиони шпорят по "България" въпреки забраната, ще издържи ли още дълго скъпият пловдивски булевард?
14.03.2016 Акции до дупка срещу камионите по бул. "България"
08.03.2016 Камиони си минават по бул. "България" въпреки забраната
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).