ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
НДСВ залага на местните си структури, отваря се към симпатизантите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 26.09.2008Коментари (0)1397
© Plovdiv24.bg
Работна среща с местните структури на НДСВ в Пловдив и областта проведоха членове на ръководството на партията вчера. В срещата участваха народните представители Пламен Моллов и Рупен Крикорян, зам.-министърът на държавната администрация и председател на Националния предизборен щаб на НДСВ Мария Дивизиева, зам.-областните управители на Пловдив Меглена Русенова и Николай Хаджиев, Димитър Диманов - координатор организационно-структурна политика в НДСВ, Владимир Даскалов - ръководител отдел "Национална координация", и Диана Костадинова - регионален координатор за Пловдив.

Срещата се провежда около месец преди редовния Конгрес на НДСВ, който ще се състои в Габрово на 18 октомври, и който трябва да постави основите за успешното представяне на партията на следващите парламентарни избори през лятото на 2009 г. В тази връзка, участниците в срещата бяха запознати с актуалното състояние на партията и на управляващата коалиция, както и с развитието на взаимоотношенията с опозиционните политически сили.

В изказването си пред участниците в срещата Димитър Диманов подчерта, че трябва активно да се работи за преодоляване на сериозния спад в доверието в НДСВ, започнал много преди последния Конгрес на партията, който се превърна в катализатор за изваждане наяве напрежението, трупано през годините. Диманов изрази увереност, че предстоящият Конгрес в Габрово ще бъде конгресът на новия възход на партия НДСВ.

Според Владимир Даскалов, партията има шанс да увеличи електоралната си подкрепа драстично. Той се позова на резултатите от проучване на "Алфа Рисърч", проведено по поръчка на НДСВ в началото на май тази година. Изследването показва, че 10% от избирателите изразяват положително отношение към партията и така я подреждат на четвърто място по одобрение. Най-високо одобрение на партията й носи фактът, че я припознават като европейска по стил и я оценяват като умерен, балансиращ крайностите политически център. Може би именно по тази причина 22% от българите поставят НДСВ на трето място (след ГЕРБ и БСП) като участник в едно бъдещо коалиционно управление на страната.

В този контекст, народният представител Пламен Моллов изрази увереност, че изборен резултат от минимум 10% през юни следващата година е напълно реалистична и достижима цел за НДСВ.

Според Мария Дивизиева НДСВ има потенциал и е необходимата партия за стабилността и на следващото управление на страната. Тя бе категорична, че НДСВ ще участва самостоятелно на изборите и заяви, че към момента не се обсъждат коалиционни споразумения и само форсмажорни обстоятелства могат да променят тази изборна стратегия на партията. Според ръководителя на Предизборния щаб на НДСВ, партията ще работи преди всичко за привличане на активната част от населението, средната класа, бизнеса и младите хора.

В изказването си пред участниците в срещата Димитър Диманов обърна внимание върху преориентацията на партията от лидерски в електорален тип, при което се поставя акцент върху регионалното структуриране и работата по места. Целта е ролята на местните структури да се засили, като получат по-голяма самостоятелност, но и повече отговорности. Ще се търсят и начини за тяхното допълнително стимулиране за по-активна дейност с местните общности, с неправителствените организации и др. "Новото ръководство на НДСВ полага усилия чрез структурите по места нашите прагматични послания да достигнат по-лесно до хората, съответно - да получим тяхната подкрепа за реализирането на нашите либерални политики", изтъкна Диманов.

Той информира, че се планира регионалните, областните и общински координатори, съвместно с народните представители от региона да организират периодични срещи с кметовете на населени места за решаването на конкретни проблеми, поставени от тях. Друга съществена задача на местните представители на НДСВ е да засилят контактите с неправителствения сектор и професионално-съсловните организации по места, както и да активизират работа за развитието на младежката организация на НДСВ.

Според местните представители на НДСВ в пловдивски регион жълтата партия практически не се ползва от полагащия й се властови ресурс, а в същото време обира всички негативи на участието си в управляващата коалиция. Партията трябва да заяви ясно своите приоритети и послания към хората по места, за да постигне успех на следващите избори, бяха единодушни местните активисти на НДСВ. Положителното е, че има воля за добра координация между централното и местните ръководства на партията, заявиха още домакините на срещата е препоръчаха да се подобри комуникацията на партията с обществото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми между шофьори от масовия транспорт и пътници
Конфликт Израел-Газа
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: