НАП подкрепя "Часът на земята" и събира разделно хартия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:37 / 30.03.2012
2127
100 български града официално ще подкрепят утре, 31 март, между 20.30 и 21.30 часа инициативата "Часът на Земята" на Международната неправителствена организация Световен фонд за дива природа (World Wide Fund for Nature; WWF) . Всички, които са съпричастни към опазването на природата, ще изключат осветлението в дома си за 60 минути. Ще бъде загасено осветлението на обществени сгради, както и на някои заведения за хранене. През 2012 година "Часът на Земята" е под мотото "Аз правя, ти действаш". Поетите лични обещания могат да бъдат за: разделно събиране на отпадъци, заменяне на старите крушки с енергоспестяващи, изключване на зарядното устройство на мобилния телефон от контакта, изключване на компютъра в края на работния ден, регистрация за електронни фактури за битови сметки, използване на електронно банкиране вместо на хартиено извлечение и много други. 

Като социално отговорна организация, ангажирана с проблемите за опазване на околната среда, Национална агенция за приходите вече стартира инициатива за разделно събиране на употребявана хартия. Мотото на кампанията е "Всеки лист е глътка въздух, не го изхвърляйте!". Хартиените отпадъци се събират в специални контейнери, които също са изработени от рециклирана хартия. Същите вече са поставени в сградите на НАП, като само в Пловдив има 24 такива контейнера. Освен тази акция, конкретно за утре вечер, НАП призовава своите служители да се включат в международната инициатива и да си организират например романтична вечеря на свещи!

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...
Министърът на отбраната от Пловдив: Военният конфликт на територи...
Образованието отново е приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС
Президентът бе приет с почетен строй в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).