НАП Пловдив уволни своя служителка заради 60 подкупа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
12:16 / 24.02.2016
7100
42-годишна служителка на НАП Пловдив е уволнена и предадена на Прокуратурата заради данни за корупция. Инспекторатът на приходната агенция е установил, че жената, работеща като главен специалист, е приемала пари, за да "оправдава" здравноосигурителния статус на граждани без дължимите вноски към бюджета да са били внесени.

До момента са събрани доказателства за 60 случая, в които служителката е възстановила незаконно загубени здравно-осигурителни права. В хода на вътрешното разследване е открито, че тя е получавала пари, достигащи до 50% от дължимите към бюджета вноски, помагала е и на близки и познати да възстановят здравно-осигурителния си статус. 

Предстои в близките дни тя да бъде освободена от НАП, а правоохранителните органи да започнат досъдебно производство срещу нея, след като са били сезирани от ръководството на Агенцията в Пловдив.

На всички 60 души, чиито здравни права са били възстановени незаконно, са възложени проверки или ревизии, за да бъде определена сумата, която дължат на държавата. 

"Няма да толерирам никакви форми на корупция! Служителката ще бъде освободена незабавно. Предадохме всички доказателства на Прокуратурата, за да започне наказателно производство. Имаме надеждна система за вътрешен контрол в НАП, която следи постоянно за подобно поведение и вярвам, че този случай е изключение", коментира директорът на териториалната дирекция на приходната агенция в Пловдив Венелин Найденов.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).