Музикално приключение за малки и пораснали деца в "Капана"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:31 / 12.05.2021
1731
В събота Капана ще се превърне в открита концертна зала, за да даде старт на уникалния за България проект "Пиано пътешествие“. На рояла, поставен в ядрото на артистичния квартал , под формата на образователен концерт, пловдивският артист, музикант и педагог Кристина Димитрова ще представи красотата на музиката и важността на музикалното образование от най-ранна възраст.

Кристина Димитрова и нейните ученици ще изнесат открит урок по пиано и солфеж , в който могат да се включат всички желаещи. Предвидена е и музикална работилница за най-малките, където децата ще се запознаят за първи път с нотите и музикалните термини.

Проектът "Пиано пътешествие“ е вдъхновен от подобни пърформанси в чужбина-разказва авторът Кристина Димитрова. Идеята е музикалното изкуство да не бъде затворено само зад стените на концертните зали, а да излезе на улицата , където може да докосне повече хора. И най-вече да разпали интереса на децата към свиренето на музикален инструмент и към артистични изяви.

Изследванията са категорични – музиката развива интелекта, паметта и креативността, изгражда в децата дисциплинираност и увереност.А на възрастните носи вдъхновение и наслада. Защото музиката е за всички, без значение от възраст и образование.

Проектът "Пиано пътешествие“ ще продължи и на други емблематични за Пловдив места.

Следващият концерт ще е на 13.06.2021г. на Гребната база. Амбицията на Кристина Димитрова е да представи проекта и в други български градове, в момента се преговаря и с администрацията на няколко големи града в Германия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).